A Barça felbontotta Matheus Fernandes szerződését

A Barelona kedden felbontotta Matheus Fernandes szerződését. A klub megpróbálta kölcsönadni vagy végleg eladni a játékost, de a nehézségekre való tekintettel a klub úgy döntött, hogy felbontja a játékos szerződését, így a brazil már nem lesz a Barcelona keretének tagja a következő szezonokban. Nem érkezett semmilyen kielégítő ajánlat a labdarúgóért, ezért jutott erre a döntésre a vezetőség.

A Matheus-transzfer gyakorlatilag katasztrofálisan sikerült a Barcelona számára. Eric Abidal aligha Ronald Koeman kérésére igazolta le a játékost, aki az elmúlt idényben csupán 17 percnyi játéklehetőséget kapott egy Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Annak ellenére, hogy nem tudott a csapat egyik meghatározó játékosává válni, a klub hétmillió eurót költött a játékos szerződtetésére. Ez az összeg további három millió euróval növekedhetett volna különböző feltételek teljesülése esetén, de ezt logikusan nem fizették ki a katalánok, mert a játékos csak epizódszerephez jutott.

Akkoriban nagyon meglepő volt Matheus érkezése, mert Brazíliában senki sem gondolta, hogy megvannak benne azok a képességek, amelyek ahhoz kellenek, hogy Barcelonában játsszon. Hasonlóan járt Douglas is, aki szintén egy brazil játékosa volt a csapatnak, de ő sem tudott felnőni a feladathoz és rendszeresen játéklehetőséghez jutni.

Fernandes a 2020-as téli átigazolási időszakban igazolt a Barcelonához, de a szezon végéig kölcsönadták őt a Valladolidnak. Tavaly nyáron csatlakozott az együttes felnőtt keretéhez, de még csak be sem mutatták. A brazilnak 2025-ig szóló szerződése volt.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát