Csere kísérletek: Griezmann, Saúl, João Félix…

Nem titok, hogy a Barcelona egyik legfőbb nyári feladata, hogy el tudjon adni játékosokat, vagy legalábbis meg tudjon szabadulni óriási fizetésektől, amelyek miatt egyelőre az új igazolásokat sem tudná használni a fizetési limit miatt, amit a klub idei, szerényebb költségvetéséhez igazítanak.

Ebben a kontextusban pedig nem elegendő, hogy ha kiegészítő emberek távoznak, mint Trincao vagy Junior, elengedhetetlen, hogy olyanoknak találjon más csapatot a klub és maga a játékos menedzsmentje, akiknek magas a fizetésük. Ilyen Umtiti, aki mivel szinte eladhatatlan, akár arra a sorsra is juthat, mint Matheus, akivel egyszerűen egyoldalúan szerződést bontott a klub, és inkább készül a pereskedésre az anyagi elszámolásról.

De az igazán nagy segítséget az jelentené, ha Griezmann és/ vagy Coutinho szerződésétől tudna megszabadulni a Barcelona, mert ők keresnek a legtöbbet azok közül, akiknek a teljesítménye, játéka nem nélkülözhetetlen. Dembélé azért külön eset, mert most is sérült.

Ám mivel Coutinho is sérült még, Griezmann eladása lenne a legnagyobb segítség, arról nem beszélve, hogy ő nettó 20 millió eurót keres évente, bruttóban ez 40 millió euró körül van, ettől a tehertől pedig nagyon jó lenne megszabadulni. Különösen úgy, hogy ha Messi tényleg marad, és már biztosan érkezik Depay, Agüero, illetve visszatér Ansu Fati a sérüléséből… Hiszen Messi szinte mindig kezdő lenne ugyanúgy, mint eddig.  Ansu Fati ha rendben lesz, várhatóan kihagyhatatlan lesz szintén, így maximum egy poszt maradna szabadon, és ezért jelen állás szerint jobb eséllyel indulna el Depay és Agüero mint Griezmann.

Tehát szakmailag igaznak tűnik, hogy a Barcelona keveset veszítene, pénzügyileg viszont óriási segítség lenne ha távozna. Ezért merült fel az Atlético Madriddal egy játékos csere. Előbb João Félix lett volna a csere a másik oldalról, később Saúl. Előbbi inkább a madridiak részéről nem tűnt jó megoldásnak, utóbbi pedig már a Barcelona vezetőinél bukott el. Az Atlético ugyanis alapvetően nyitott lenne arra, hogy visszafogadja Griezmannt, problémát nekik is a magas fizetése jelentené, illetve az, hogy a nála sokkal fiatalabb João Félixet nem szeretnék átadni. Saúl annyiból érdekes megoldás lenne a Barcelonának, hogy a középpályára el tudna fogadni erősítést Koeman.

Idén tavasszal és nyáron a napon is bírni fogod – prémium darabok Barçás sapkákból is! 

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

De a terv elképzelhető, hogy azon is elbukik, hogy Luis Suárez példájából okulva a Barcelona nem szívesen erősítene egy közvetlen riválist.

Attól függetlenül azonban, hogy ez a terv az Atléticóval nem tűnik életképesnek, az látszik, hogy most már Griezmann sem érinthetetlen, mert vagy őt vagy Coutinhót muszáj kitegye a keretéből a Barcelona a nyáron, de az igazán ideális megoldás pénzügyileg mindkettőjük távozása lenne. Ilyen formán várható, hogy lesznek még tervek az ő eladásukra.