Teljes a megállapodás Messi és a Barcelona között: 2-től 5 évig maradhat

Megállapodott egymással Lionel Messi és az FC Barcelona az argentin szupersztár szerződés hosszabbításáról. A megegyezés 5 évre szól, Messi két év után kiléphet belőle, de jelen állás szerint nem lehet tudni, hogy valóban így fog-e tenni.

A hírt egymástól függetlenül az összes jelentős spanyol és katalán sajtótermék tényként közli, ezért várhatóan valóban megszülethetett az egyezség.  A kulcs Messi hozzáállása és a szándéka. Az argentin egyrészt maradni szeretett volna Barcelonában, és ezt még úgy is vállalta, hogy az eddigi fizetését lefelezi a Barça. Messi új nettó fizetése így évi 20-25 millió euró körül mozog majd az eddigi 50 millió helyett.

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Az első évében 20 millió euró lesz a fix fizetése, a második évében ennél jelentősen több. A szerződés további három évében viszont folyamatosan csökkenő összeget kap majd Messi, ami óriási különbség a klub által kötött eddigi szerződésekhez képest, ahol a legnagyobb fizetést mindig a kontraktus végére hagyták.

De mennyit fog lejátszani Messi az 5 évből?

Ez az, amire minden sajtótermék különböző változatokkal áll elő, ezért nem lehet biztosan kijelenteni. És az a legbiztosabb állítás, hogy ez még el sem dőlt. Messi ugyanis az első két év után kiléphet majd a szerződéséből, és ezzel együtt lehívhat egy prémiumot, cserébe azért, hogy a fennmaradó három év kontraktusának értékét nem kapja majd meg. De ez a kilépési lehetőség csak lehetőség, és amennyire lehet hinni az első értesüléseknek, a Barcelona örömmel látná további évekre is Messit a klub játékosaként, és ebben a pillanatban Messi sem zárja ki, hogy tovább maradna Katalóniában, mint két év.

Ugyanakkor az első két év után Messi dönthet majd úgy, hogy távozik, ám ha maradni kíván, akkor maradhat Barcelonában játékosként. És amint távozna az Egyesült Államokba, hogy levezessen, a Barcelona nagykövete lenne az Egyesült Államokban.

Bejelentés és kivásárlási ár

Messi új kivásárlási ára 600 millió euró lesz, bőven elég magas ahhoz, hogy ne legyen téma a kivásárlása más klub által, és így biztosított legyen legalább ez a két év, ameddig Messi is biztosan elkötelezi magát.

A megállapodás bejelentését eleinte csütörtökre vagy péntekre saccolták Katalóniában, de benne van a pakliban az is, hogy még hetekig nem lesz hivatalos bejelentés. Ez is olyan része az ügynek, ahol ellentmondó információk olvashatók minden forrásnál. Várható azonban, hogy még ügyvédi munkákkal eltelik némi idő, és magának Messinek is hagyhatnak időt, hogy a szabadsága alatt át tudja nézni a kontraktust nyugodtan.

Laporta célt ért

A legfontosabb azonban az, hogy a megállapodás szinte biztosnak tűnik. Nehéz elképzelni ezen a ponton már fordulatot, még ha az aláírásra várni is kell. Joan Laporta visszatérő elnökként vagy így, vagy úgy, de meg tudta győzni Messit a folytatásról, ami annak fényében nem meglepetés, hogy közöttük mindig is jó volt a viszony, de az elmúlt egy évben történtek alapján nyilvánvalóan óriási fordulat állt be.