Hivatalos: Baldé 2024 nyaráig hosszabbított a Barçával

A Barcelona csütörtökön jelentette be, hogy Alejandro Baldé 2024 nyaráig meghosszabbította a szerződését. Fontos még megemlíteni, hogy a mindössze 17 esztendős balhátvéd új kontraktusában egy 500 millió eurós kivásárlási záradék is szerepel.

A játékos a Camp Nou irodáiban írta alá az új szerződését, amelynek során a klub elnöke, Joan Laporta és alelnöke, Rafael Yuste is jelen volt.

A Barça eredetileg egy öt évre szóló szerződést ajánlott a spanyol-dominikai védőnek, aki jelenleg is az utánpótláscsapat tagja. A kontraktus végül csak három szezonra szól, mivel Baldé is alkalmazkodott a nem túl jó gazdasági helyzetben lévő Barcelona igényeihez. A védő egy alacsonyabb fizetést is elfogadott, miután engedett a pénzügyi követeléseinek. A fiatal tehetség szerződésének meghosszabbítása egy kulcsfontosságú lépés volt a vezetőség részéről, ugyanis Baldé szerződése 2022 nyarán lejárt volna.

Azonban nem ő az egyetlen játékos, akinek az ügyében várható előrelépés egy esetleges szerződéshosszabbítás szempontjából a következő hetekben, ugyanis Ousmane Dembélé, Ilaix Moriba, Pedri és Ansu Fati jelenlegi szerződése is jövő nyáron jár le – utóbbi kettő esetében a klub egyoldalúan meghosszabbíthatja a szerződést további két évvel -, és a vezetőségnek mindenképpen tárgyalnia kell majd velük a közös jövőt illetően, legalábbis a klub szándéka az, hogy mindannyian maradjanak. Sergi Roberto ügyében pedig még nem ismert a klub álláspontja, az viszont biztos, hogyha hosszabbít, akkor mindezt egy jelentős fizetéscsökkentés mellett fogja megtenni.

***

OUTLET HÉTVÉGE! – CSAK PÉNTEKTŐL VASÁRNAPIG!