A klub gazdasági javaslata a kapitányoknak: 40%-os fizetéscsökkentés a 2021/22-es idényre

A Barcelona továbbra is versenyt fut az idővel, hogy csökkentse a jelenleg rendkívül magas bértömeget annak érdekében, hogy megfeleljen a LaLiga fizetési maximumra vonatkozó szabályainak. Erre azért van nagy szükség, mert enélkül Lionel Messi szerződéshosszabbítása sem lehet hivatalos, továbbá az argentin klasszis mellett a nyári érkezőket (Sergio Agüero, Eric García, Emerson, Memphis) sem tudná a klub nevezni a versenysorozatokba.

A néhány távozón kívül, akik akár kölcsönben, akár végleg is elhagyhatják a csapatot mindenképpen fontos, hogy a vezetőség a legtöbb játékossal tárgyaljon a jelenlegi keresetük csökkentéséről is, ugyanakkor ezekben az esetekben a labdarúgók beleegyezése is szükséges.

A vezetőség már elküldte Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba és Sergi Roberto számára az első fizetéscsökkentési ajánlatát, amelyben arra kéri őket, hogy a jelenlegi keresetüket a következő szezonra 40%-al csökkentsék. A javaslatban az is szerepel, hogy a kifizetetlen összegek fennmaradó részét a következő években kapják majd meg a játékosok, akkor már egy magasabb fizetés részeként.

Nyilvánvaló, hogy a klub részéről ezt az ajánlatot a játékosok nem fogadták tárt karokkal. Egyrészt azért, mert az új szerződésükben szereplő összeg jelentősen csökken, másrészről egyes esetekben a játékosok maradása már nem olyan biztos, mint az elmúlt években, hiszen Piqué, Busquets, Alba és Roberto is elmúltak harmincévesek.

Mindenesetre az elnök, Joan Laporta szerint a kezdeti meglepetés ellenére a játékosok többsége jó szándékkal fogadta a klub kérelmét és ők is pontosan tudják, hogy a Barcelona nem túl jó gazdasági helyzete miatt nagy erőfeszítéseket kell tenniük.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is!