Ilaix-ügy: A Barça nem tesz több ajánlatot, a döntés a játékosé

A Barcelona nem fog több ajánlatot tenni Ilaix Moribának és a menedzsereinek, és a legutóbbi, korábbiakhoz képest javított, és jobban a játékos igényeihez igazított kontraktus ajánlatot tekinti véglegesnek. A futballistán múlik, hogy miként záródik le az ügy.

A tavaly évben több mint ígéretes teljesítményeket nyújtó 18 éves középpályás szerződése jövő nyáron jár le, ezért alakult ki az a szituáció, hogy mindenképpen most akar megoldást az ügyre a Barcelona. A klub új vezetése azt el kívánja kerülni, hogy Moriba ingyen távozhasson egy év múlva, így addig, amíg nem látszik egyértelmű szándék a szerződés meghosszabbítására, el is távolította a játékost az első csapattól – így ő a németországi edzőtáborban sincs jelen és továbbra is a B kerettel edz.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

A tárgyalási folyamatban voltak pozitív szakaszok is, de több volt a negatív élmény barcelonai oldalon. A klub már elfogadta azt az igényt, hogy ne olyan hosszú szerződésről tárgyaljanak most, hanem inkább egy rövidebb megoldással próbálkozzanak, ami 3 évet jelenthet. Összességében a Barcelona javított a kezdeti feltételeken, és Moriba az első csapathoz tartozna hivatalosan is.

Az ajánlatot megkapták a futballista képviselői, de azt az üzenetet is, hogy további tárgyalásoknak, egyeztetéseknek nincs helye. A klub nem hajlandó már arra sem, hogy egyeztessen, még video konferencia hívásokon keresztül sem. A vezetők úgy gondolják, hogy elmentek addig, amíg elmehettek, és ami logikus egy 18 éves játékos esetében, figyelembe véve a keretben betöltött státuszát.

Innentől kezdve a futballista kell eldöntse, hogy a Barcelona ajánlatát fogadja el, vagy más csapat felé lépne inkább. Ha Moriba nem fogadja el a lehetőséget a maradásra, úgy a Barça még a jelenlegi átigazolási időszakban eladná őt.