Collado a klub engedélyével elhagyta a németországi edzőtábort, kölcsönben távozhat

A Barcelona vasárnap jelentette be, hogy Álex Collado elhagyta a csapat németországi edzőtáborát, hogy lezárja a jövőjével kapcsolatos kérdéseket. Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, a 22 esztendős szélső az előszezon során elmondta, hogy nem szeretne többet a B együttesben játszani, vagy a felnőtt keretben marad – amennyiben számolnak vele -, vagy ha ez nem történik meg, akkor kölcsönben fog távozni.

Maga Ronald Koeman már korábban is világossá tette, hogy nem nagyon tudná garantálni a játékosnak azt, hogy rendszeresen játéklehetőséghez jusson, így minden azt sugalta, hogy a kölcsönadás lehet mindenkinek a legjobb megoldás ebben a helyzetben, és ettől Collado sem zárkózott el. Sőt, a legutóbbi két előkészületi mérkőzésen szinte egyáltalán nem játszott, egyértelművé téve, hogy maradása esetén nagyon nehéz lesz majd a dolga a csapatba kerülésért folytatott harcban.

Ezek után Collado a ‘Mundo Deportivo’ információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint megegyezett a belga Brugge csapatával, hogy a 2021/22-es idényben kölcsönben  náluk játsszon. Fontos megemlíteni, hogy a felek csupán egy kölcsönadásról tárgyalnak, a Barça mindenképpen azt szeretné, hogy a játékos jövőre tapasztaltabban és érettebben térjen vissza, így a belgáknak minden bizonnyal nem lesz majd lehetőségük Collado megvásárlására. A klub még nem tette hivatalossá az átigazolást, de a játékos sietős távozása után a németországi edzőtáborból egyértelműnek tűnik, hogy ez hamarosan bekövetkezhet.

Távozása előtt a Barcelona elnöke, Joan Laporta is el akart búcsúzni Colladótól, sok szerencsét kívánva neki a következő idényre.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!