A Barça és Messi útjai elválnak egymástól, a megállapodás teljes volt, de ez nem felel meg a Liga szabályainak

Lionel Messi neve már egyértelműen egy lapon volt említhető a Barcelonáéval, ugyanis az argentin klasszis évtizedeken keresztül nagyon nagy szerepet vállalt abban, hogy a klub ilyen nagy sikereket ért el, azonban a Barça csütörtöki közleménye szerint hiába volt megállapodás a felek között a hosszabbítást illetően, ez sehogy sem felelt volna meg a LaLiga fizetési maximumokra vonatkozó szabályainak, Messi ezért távozhat.

A Barcelona a közleményében egyértelműen a LaLiga szabályait tekintette fő okként, mint felelős a kialakult helyzetért, ami véget vet a világ legjobb játékos és a Barça kapcsolatának.

A klub hivatalos bejelentése így szól:

„Annak ellenére, hogy megállapodás született az FC Barcelona és Leo Messi között, és mindkét fél egyértelmű szándéka, hogy ma aláírja az új szerződést, a gazdasági és strukturális akadályok (a LaLiga-szabályok) miatt ezt nem lehet hivatalossá tenni. A kialakult helyzetre való tekintettel Lionel Messit továbbra sem fogják az FC Barcelonával összefüggésbe hozni. Mindkét fél mélységesen sajnálja, hogy végül nem lehet teljesíteni a játékos és a klub kívánságait. A Barça szeretné megköszönni a játékosnak, hogy hozzájárult a csapat fejlődéséhez, és minden jót kíván neki a személyes és szakmai életében.”

A 34 esztendős játékos maradása volt a tét Barcelonában csütörtökön. Amikor már minden jel arra utalt, hogy a játékos és a klub közötti egyezség majdnem teljes, és már csak pár apró részlet van hátra a megegyezésig, a kora délutáni órákban távolódni kezdtek a felek közötti álláspontok, sőt egyes információk alapján a játékosok már ekkor tudták, hogy Messi nem lesz a klub kötelékében a következő szezonban.

Jorge Messi, a játékos édesapja délben landolt a barcelonai El Prat repülőtéren, ahol sikerült félrevezetnie a várakozó sajtót, amely már kész tényként közölte, hogy a megállapodás hamarosan megtörténik. Jorge Messi Laporta elnökkel találkozott, hogy megpróbálja lezárni a kérdéseket a klub kapitányával.

Ott, anélkül, hogy még nem voltak részletek a történtekről, valami megváltozott, és reálissá vált annak a lehetősége, hogy Messi nem hosszabbítja meg a szerződését a Barcelonával. Amint megtudunk valami fontos információt, természetesen azonnal közöljük.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!