Hivatalos: Messi a PSG a játékosa, két évre írt alá… opcióval a hosszabbításra

A Barcelona szurkolóinak rémálma folytatódik. Napokkal azután, hogy megerősítést nyert, hogy Messi nem fog többet pályára lépni a Barça mezében, az argentin klasszis megegyezett a Paris Saint-Germainnel és már az átigazolás hivatalos bejelentése is megtörtént.

A francia klub 2017-ben már leigazolta a katalánoktól 222(!) millió euróért Neymart, most pedig Messit is szerződtetik, méghozzá úgy, hogy nem fizetnek érte átigazolási díjat.

Leo egy két szezonra szóló szerződést írt alá, amelyben egy opció is szerepel, amelynek értelmében a 34 esztendős játékos szerződését további egy évvel meghosszabbíthatják majd. A PSG tulajdonosainak nagy vágya a Bajnokok Ligája megnyerése, ehhez pedig közelebb kellene, hogy kerüljenek egy olyan csapattal, amelynek Neymar, Mbappé, Messi, Di María és Sergio Ramos a legfontosabb játékosai közé tartozik.

Ennyi sztár egy csapatban való szereplése azonban gyanút keltett az európai futball egyes együtteseiben, akik nem találnak magyarázatot arra, hogyan lehet ilyen csapatot összerakni anélkül, hogy a fizetési maximumokra vonatkozó szabályokat megsértenék.

A nagy klubok tehát érthetetlenül állnak a történtekkel kapcsolatban, és valamilyen magyarázatot várnak az UEFA-tól. A Ligue 1 részéről azonban egyelőre nem úgy tűnik, mintha bármi probléma lenne.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!