Piqué fizetéscsökkentést vállalt, ennek köszönhetően Memphist, Eric Garcíát és Manajt is sikerült nevezni a Ligába

A Barcelona szombaton jelentette be, hogy Gerard Piqué egy jelentős fizetéscsökkentést vállalt annak érdekében, hogy Memphist, Eric Garcíát és Manajt is nevezni tudják a Ligába, még a vasárnap esti Real Sociedad elleni hazai bajnoki mérkőzést megelőzően.

Erre korábban azért nem kerülhetett sor, mert rendkívül magas volt a klub bértömege, ezt pedig jelentősen csökkenteni kellett és kell is még a jövőben, hogy ez megfeleljen a Liga fizetési plafonjára vonatkozó szabályainak.

A Barça hivatalos közleményében az szerepel, hogy az, hogy a holland támadó, a spanyol védő és az albán csatár akár már pályára is léphet már a spanyol bajnokság első fordulójában, az Gerard Piqué érdeme, nélküle ezt egészen biztosan nehezebb feladat lett volna megtenni, de az már régóta köztudott, hogy a 34 esztendős hátvéd megérti a klub jelenlegi nem túl jó gazdasági helyzetét és hajlandó nagy erőfeszítéseket is megtenni, hogy segítsen a csapatnak.

Továbbá a közleményben a klub azt is bejelentette, hogy tárgyalásokat folytat Busquets és Jordi Alba keresetének csökkentéséről is, és mindkettőjük ügyében pozitívak a benyomások, amely hamarosan megállapodáshoz vezethet majd. Sergi Roberto esete más, neki 2022 nyarán lejár a szerződése és a La Vanguardiának adott interjújában elmondta, hogy a következő időszakban minden bizonnyal hosszabbítani fog majd egy jelentős fizetéscsökkentés mellett.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!