Hivatalos: Pjanic kölcsönben folytatja Törökországban

A bosnyák középpályást várhatóan ma bejelenti a Besiktas

Miralem Pjanic tegnap este posztolt egy képet Instagramra, amelyen magánrepülővel utazott Törökországba, miután megegyezett egymással a Barcelona és a Besiktas. A Besiktas Pjanic fizetésének egy részét, hozzávetőlegesen 2,7 millió eurót áll, a többit a Barcelonának kell továbbra is.

A török sajtó tegnap hozta nyilvánosságra, hogy érdeklődik a bosnyák középpályás iránt, akinek még ugyan van három éve hivatalosan a Barça játékosaként, viszont Koeman nem számít rá a csapatban. Törökországban és Olaszországban tartott tovább az átigazolási időszak, a Besiktasnak pedig éjfélig kellett leadni a játékosok listáját a Bajnokok Ligája csoportkörére, ahol az Ajax, a Dortmund és Sporting Portugal lesznek az ellenfelei.

A fekete-fehér kép utal Pjanic új csapatának színeire, amely a fizetése egy részét állja majd, amit a Barcelona tovább tudott csökkenteni annak köszönhetően, hogy a bosnyák már az ötödik távozó két nap alatt Ilaix Moriba, Emerson, Rey Manaj és Antoine Griezmann mellett. A RAC-1 értesülései alapján Pjanic 60%-os bércsökkentésben egyezett meg a klubbal még az ügyletet megelőzően, ami azt jelenti, hogy a 8 millió eurós fizetése 3,2 millió euróra csökken. Ez nem csak erre a szezonra, hanem a továbbiakra is igaz a rádió szerint.

Ebből a fizetésből a Besiktas 2.8, míg a Barça körülbelül 0.5 millió eurót fog fizetni a bosnyák játékosnak a szezon hátralévő részében, így nagyrészt a Barcelona megszabadult a futballista szerződéséből adódó óriási anyagi tehertől – az persze más kérdés, hogy eladni így sem tudta Pjanicot.

Pjanic egyébként a héten jól szerepelt válogatottjában Franciaország ellen, viszont a 2022-es vb-selejtezőben csak szeptember 7-én kedden lép pályára, ahol Kazahsztán lesz az ellenfél. Pjanic kölcsönszerződése csak erre az évre szól, vásárlási opciója nem lesz a Besiktasnak, jövő nyáron tehát újra téma lesz, hogy mi fog történni a középpályással.

AKCIÓS HÉTVÉGE: 10-50% kedvezmény számos termékre csak szeptember 5-ig