Jó döntést hoztak Griezmannal, de ettől még nem lesz könnyebb

Azzal, hogy az átigazolási időszak utolsó napján a Barcelona el tudta adni Antoine Griezmannt az Atléticónak, nagyon jó döntést hozott. Az egyedüli probléma, hogy ennek a döntésnek erre a szezonra semmilyen pozitív hatása nem lesz, mert trófeákat nyerni így talán még nehezebb lesz.

Az, hogy a Barcelona mellett Griezmann is végig nyitott volt arra, hogy visszatérhessen az Atléticóhoz, azzal ő maga is beismerte, hogy a barcelonai pályafutása kudarc volt. Ahogy a Barcelona is megerősítette ezzel az elhatározással és a többszöri eladási próbálkozással, hogy csalódott a franciában, aki két év alatt soha nem teljesített úgy, ahogyan azt lehetett volna várni tőle.

Mai szemmel óriási pénzért, 120 millió euróért vásárolták, ő kapta a második legnagyobb fizetést a keretben Messi mögött, de soha nem illeszkedett be igazán a Barcelonába. Hajtott, dolgozott, védekezett is, az alázatát nem lehetett kétségbe vonni. De soha nem futballozott úgy, ahogy az Atléticóban képes volt, a támadójátékban soha nem vált kulcsszereplővé, olyanná, akinek a lábain át kell haladjon a labda, mert fontos, hogy áthaladjon, legyen szó előkészítésről vagy befejezésről. Mindvégig nélkülözhető elem volt a játékban, ami egy szupersztár esetében nem megengedhető.

Óriási hiba volt a leigazolása, ami rengeteg pénzt felemésztett, és ez a pénz ma is hiányzik. De nem csak a pénz miatt mondható, hogy nagyon jó döntés volt eladni, kölcsön adni. A Barcelona ugyanis nem veszít sokat azzal, hogy Griezmann már nem lesz a csapat tagja. Ez a szomorú igazság, mert sosem határozta meg olyan mértékben a játékot, hogy most ezt megérezze a csapatjáték. A gond nem is azzal van, hogy ő már nem lesz, hanem az, hogy helyette “csak” Luuk de Jong jött a Sevillából, illetve, hogy előtte sem volt lehetősége a Barcelonának az erősítésre. De ez csak akkor lett volna másként, ha sikerült volna a sorozatban eladni azokat a játékosokat, akik nem voltak hajlandók távozni még ingyen sem. Távozók nélkül nem jöhettek új igazolások, így Griezmann helyére sem érkezett senki.

A francia nem fog hiányozni, az sokkal inkább, akinek esetleg helyette kellett volna érkeznie. Ronald Koemannak úgy kellene bajnokságot nyernie, hogy nincs már a csapatban Messi, Griezmann mellett is távoztak még páran, és igazolásként csak Memphis, Eric García, Kun Agüero és De Jong mutathatók fel. Illetve természetesen a fiatalok, mint Nico, Gavi, Demir, Baldé. Így bajnokságot nyerni nem a valószínű kimenetel.

Griezmann távozása – és ide lehet venni Pjanic fizetéscsökkentését és kölcsönadását is – segít tompítani korábbi rossz döntések következményeit, de ezeknek hatása majd akkorra lesz, amikor a Barcelona végre készen áll arra gazdaságilag, hogy pénzért végrehajtott igazolásokkal is tud építkezni. Márpedig ahhoz, hogy a klub eddig eljusson, ilyen döntésekre szükség van.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!