Ansu Fati: Egy lépéssel közelebb a hosszabbításhoz

A Barcelona és Ansu Fati egy nagy lépést tett a játékos hosszabbítása felé, akinek 2022 nyarán jár le a szerződése. A fiatal tehetség ügynöke, Jorge Mendes jelenleg Barcelonában tartózkodik, és már le is folytatta az első találkozót a Barça vezetőségével Fati szerződésének meghosszabbításával kapcsolatban. A következő napokban újabb találkozót terveznek, melynek szándéka az lesz, hogy a két fél álláspontja még inkább közeledjen egymáshoz.

Ansu Fati fő célja, hogy Barcelonában maradjon. Bár több csapat is érdeklődik iránta, számára a maradás lehetősége a legfontosabb. A klub már tisztában van a mindössze 18 esztendős játékos szándékával, hiszen Mendes ezt már közölte velük, de a szerződés feltételeiről még tárgyalniuk kell majd egymással.

Bár más esetekben Barcelonában a játékosoknak csökkenteniük kellett a fizetésüket, Ansu esete más. Nagyon alacsony volt a keresete a teljesítményéhez viszonyítva, hiszen a sérülése előtt a Barça egyik legmeghatározóbb játékosává vált, és a spanyol válogatottban is bemutatkozott. Ezért az új szerződésében jobb anyagi feltételek fognak szerepelni. A legvalószínűbb forgatókönyv a klub jelenlegi nem túl jó gazdasági helyzetéből adódóan az, hogy a fizetése az évek múlásával növekedni fog majd.

A Barcelonának ugyan volt lehetősége egyoldalúan meghosszabbítani a szélső szérződését további két évvel, de ezt az opciót nem tudták végrehajtani, mert Fati még kiskorú volt, amikor aláírta a máig érvényes kontraktusát és ezzel elfogadta a benne szereplő erre vonatkozó záradékot. Ezért Jorge Mendes megértette, hogy 2022. június 30-án lejár ügyfele szerződése, és jövő januárban szabadon tárgyalhat bármelyik érdeklődő csapattal a jövőjéről.

Azonban nagyon szerények az esélyek arra, hogy ez megtörténik. Először is azért, mert Ansu Fati a Barcelonánál akar maradni, másrészt a klub is úgy gondolja, hogy ő lehet majd a következő évek egyik legmeghatározóbb játékosa. Ezért is adták neki a 10-es számú mezt, amelyet Messi oly sok éven át viselt.

***

Öltöztesd a lakást is gránátvörös-kékbe – exkluzív darabok otthonra is!