A Barça télen megpróbálhatja kölcsönvenni Sterlinget vételi opcióval

A játékos nyitott lenne a váltásra

Az elmúlt napokban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Barcelona a januári átigazolási időszakban megpróbálhatja majd leigazolni Raheem Sterlinget. Kedden pedig a Sport információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések már arról számoltak be, hogy a Manchester City szélsője nyitott lenne a klubváltásra. Fontos megemlíteni, hogy a Barça szándéka egyértelműen az lehet a jelenlegi nem túl jó gazdasági helyzetben, hogy kölcsönvegye a játékost, lehetőleg vételi opcióval, de látni kell, hogy a City mit gondol majd erről.

A nyári átigazolási időszak utolsó pillanataiban Mateu Alemany Manchesterbe utazott. Azt mondták, hogy Edinson Cavani volt a célpont, de a valóság az, hogy Sterling helyzetét szerette volna felmérni. A szándék egy kölcsönszerződés megkötése volt, amelyben az angolok fizették volna Sterling magas, de megfizethető fizetését, azonban Kane Citybe való igazolásának lehetetlensége meghiúsította a transzfer létrejöttét. A 26 esztendős szélső hajlandó lenne Barcelonába igazolni januárban, mert alig jutott játéklehetőséghez az elmúlt időszakban.

A katalánoknak viszont összességében nincsen sok támadójuk, így ez egyben egy nagy lehetőség is lenne Sterling előtt, hogy bizonyítson és hogy fontos szerepet töltsön majd be a csapatban. Éppen ezért a játékos környezete mindvégig kapcsolatban állt a Barçával, és várta a közeljövőben történő átigazolást. A transzfer, akárcsak a nyáron, most is kölcsönadás lenne, ami mindkét fél érdeke, hiszen Sterling többet tudna játszani és a Barcelonának is erősítést jelenthetne az érkezése.

Sterling a 2019/20-as szezonban 31 gólt szerzett és 10 gólpasszt is kiosztott, a Manchester City egyik kulcsembere volt, de már a mögöttünk hagyott idényben is többnyire csak csereként lépett pályára és Jack Grealish érkezésével ez csak hatványozottabban igaz erre a szezonra. Egyértelműnek tűnik, hogy a távozás lenne a legjobb megoldás ebben a helyzetben egy olyan játékos számára, aki 26 évesen még a legjobb szezonjai előtt áll.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!