Xavi a favorit a Barça kispadjára

A Barcelonának sürgősen kell találnia valakit Ronald Koeman üresen hagyott posztjára a Rayo elleni vereség után, és még a szombat esti, Alavés elleni meccs előtt.

Ennek oka az idő hiánya, hiszen a válogatott szünet később jön, az Alavés elleni meccs után még következik a Dinamo Kijev és a Celta elleni idegenbeli mérkőzések. A hétvégén és a jövő héten még lesznek meccsei a Barcelonának, és bőven benne van a pakliban, hogy ilyen rövid idő alatt nem lehet megtalálni és kinevezni az új edzőt. Ezért van arra esély, hogy egy áthidaló megoldással nyer időt magának Laporta.

A kiszivárgott információk mind arra mutatnak, hogy Xavi Hernández kinevezése a fő cél, de nem teljesen kizárt a River Plate edzője, Marcelo Gallardo sem. De az ő esélyei jelentősen kisebbek. Sergi Barjuán, a B csapat jelenlegi edzője inkább ideiglenes megoldás lehet, ahogy az az Albert Capellas is, aki szintén belső megoldás, korábban a dán U-21-es válogatott edzője volt, és most, Koeman hiányában ő vezetheti a csapat edzéseit.

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Barcelona most még csak ideiglenes megoldással folytatja a következő 3 mérkőzésen, a válogatott szünetig. Majd ezt követően nevezne ki végleges megoldást a klub vezetése az első csapat kispadjára. A fő esélyes most Xavi Hernández, és ebben minden spanyol és katalán lap egyetért.

Frissítés: a délelőtti órákban már több lap arról számol be, hogy Xavival megállapodott a Barcelona, és csak az Al Sadd, Xavi jelenlegi klubja akadály. Velük tárgyalni kell Xavi elengedéséről, még akkor is, ha a katalán trénernek nagyon jó a kapcsolata a munkaadóival.

Az ideiglenes edző Albert Capellas lenne, aki eddig a futball szakosztály koordinátora volt. Ő irányítaná a csapat edzését már csütörtökön délután is.