A klubnál Araújo és Gavi szerződésének megújítása most a prioritás

Azok után, hogy négy játékossal sikerült megerősíteni a keretet a téli átigazolási szezonban, egybehangó katalán lapértesülések szerint Pablo Gavi és Ronald Araújo szerződésének megújítása kerül fókuszba a Barcelonánál. Araújóval az első tárgyalások még nem voltak sikeresek, de mindkét fél a hosszabbítást akarja. Gavi hosszabbítására is nagy esély van, de ha ez meg is lesz, ő hivatalosan már nem fog felkerülni a felnőttek közé, miután 25 fősre duzzadt az első csapat kerete. 

Araújo jelenlegi kontraktusa 2023 júniusában jár le, amelyben egy 200 millió eurós kivásárlási ár van rögzítve. Az ügynökének és a Barçának is azt kommunikálta, hogy maradni szeretne, egyelőre viszont a klubnak és a játékosnak még nem sikerült megegyeznie, mert a Barcelona első ajánlata nagyon messze van más, elsősorban Premier League csapatok által ajánlott fizetéstől. Néhány együttes hajlandó lenne sztár fizetést is ajánlani az uruguayi védő számára, ezzel szemben a Barca a jelenlegi gazdasági helyzetének függvényében egy olyan ajánlatot tud csak tenni, amiben az évek előrhaladtával emelkedne Araújo fizetése. A Chelsea például erősen érdeklődik iránta, mivel a londoniaknál három védőnek (Azpilicueta, Rüdiger, Christensen) is lejár a szerződése nyáron, akik közül valószínű, hogy nem mindenki fog hosszabbítani, így már most gondolkodniuk kell a pótláson.

Gavi szerződésének megújítása szintén prioritást élvez Laportáéknál, a jelenlegi megállapodása 2023 júniusáig érvényes, ráadásul még csak a B csapat játékosa hivatalosan. Az ő kivásárlási ára jelenleg csupán 50 millió euró, ezt mindenképpen sokkal magasabbra kell emelnie a klubnak, mivel a piaci értéke ehhez közelít lassan – a Transfermarkt jelenleg 40 millió euróra becsüli. Araújóhoz hasonlóan ő is maradni szeretne Barcelonában, hiszen szép lassan a középpálya egyik fontos játékosává növi ki magát és egyelőre Koeman után Xavi is nagyon bízik benne.

A klub csak most, a téli átigazolási időszak után tud foglalkozni Gavi hosszabbításával és szeretne minél hamarabb pontot tenni az ügy végére. Szerencsére a 17 esztendős játékos esetében a felek közelebb állnak a megegyezéshez és a hírek szerint csak idő kérdése, hogy meglegyen a papírmunka és hivatalossá váljon a hosszabbítás, ugyanakkor a jelen állás szerint Gavi már biztosan nem fog tudni felkerülni hivatalosan is a felnőtt keretbe ebben a szezonban, ahogy Nicónak sikerült néhány hete, mivel a négy téli átigazolással a Barcelona első kerete 25 fősre duzzadt, ami a maximális létszám a Ligában. Így ha hosszabbít is Gavi a következő hetekben, a szezont a 30-as mezszámban, papíron a B csapat játékosaként fogja zárni és csak jövőre lesz helye az A keretben.

És ha már hosszabbítások, Dembélé mellett a jelenleg sérülése után lábadozó Sergi Robertónak is lejár nyáron a szerződése. Robertóval már hosszú ideje tárgyal a klub, a korábbi hírek szerint szeretne is hosszabbítani vele, viszont csak egy jelentős fizetéscsökkentés mellett, amibe Roberto egyelőre nem ment bele. Hírek még nincsenek arról, milyen irányban folytatódik majd a történet, ahogy arról sem érkeznek beszámolók, hogy Roberto máshol képzeli el a jövőjét és más csapattal tárgyalna.

***