Christensen szinte biztosan a Barçáé 2027-ig

Teljes mértékben egybehangzó spanyol és katalán lapértesülések alapján ki lehet jelenteni, hogy a dán Andreas Christensen nagyon-nagyon közel áll ahhoz, hogy a Barcelona játékosa legyen. A középső védő szerződése a szezon végén lejár, így ingyen szerezné meg a Barcelona.

Gyakorlatilag nincs olyan jelentős spanyol vagy katalán sajtótermék, mely ne úgy számolna be hétfőn Christensen helyzetéről, hogy a nyáron Barcelonába igazol, és már a napokban lezárulhat maga a megállapodás. Több beszámoló szerint a védő már az orvosi vizsgálatokat is letette, vagy legalább egy részükön már átesett. A Barcelona már jó ideje dolgozott az átigazoláson, de a múlt héten ért el döntő jelentőségű előrelépést azzal, hogy Mateu Alemany és Jordi Cruyff elutaztak Londonba, és sikerült egy megemelt ajánlattal végleg meggyőzni a játékost.

Az nem várható, hogy Christensen a napokban Barcelonába utazzon, hogy aláírja a szerződését, de az igen, hogy az ügynökeivel véglegesítik és papíron is biztossá teszik a megállapodást. Eszerint a védő 5 évre ír majd alá, 2027-ig.

A dán válogatott játékos most 25 éves és tavasszal betölti a 26. életévét is, ezzel együtt jó korban van, és jelentős tapasztalat áll mögötte. Pályafutása során szinte végig a Chelsea alkalmazásában állt, ahová 17 évesen igazolt a dán Bröndby-től. Később két évet töltött kölcsönben Németországban a Borussia Mönchengladbach-nál is. A Chelsea-ben minden sorozatot figyelembe véve összesen 153 mérkőzésen lépett pályára, ebből 88 volt bajnoki meccs. Ez azt is elárulja, hogy sosem volt egyértelmű kezdőjátékos, de mindig rendszeres tagja volt a rotációnak. Tehát rendszeresen játszott, de nem kiemelkedően sokat. A piaci értéke jelenleg 35 millió euró a Transfermarkt szerint.

Christensen 188 cm magas, jó a levegőben való játékban, illetve erős a labdakihozatalokban is, ami Barcelonában különösen fontos. Látni kell majd, hogy hogyan tudja kezelni azokat a helyzeteket, amikor a csapat erősen előretolja a védekezését, és nagy üres területek maradnak mögötte – ami okozott már problémákat más védőknek is gránátvörös-kékben.

Várhatóan ő lesz a Barcelona első nyári átigazolásainak egyike, a hétvégén bejelentett Pablo Torre után, ő azonban nem biztos, hogy az első csapatban fog játszani. A klub célja, hogy rajtuk kívül is elsősorban ingyen igazolható futballistákkal erősítsen. A fő jelöltek: Franck Kessié (AC Milan, középpályás), Noussair Mazraoui (Ajax, szélső védő) César Azpilicueta (Chelsea, védő). És biztosan lenne támadó igazolás is, már pénzért. A fő célpont Erling Haaland, ha azonban ő nem lehetséges, szinte biztosan valaki mást próbálna meg leigazolni a Barcelona.