10 dolog, amit érdemes tudni Franck Kessiéről

Korábban beszámoltunk arról, hogy hivatalossá vált Franck Kessié szerződtetése, aki az FC Barcelona első szerzeménye lett a nyári átigazolási szezonban. Most pedig 10 olyan érdekességet osztunk meg vele kapcsolatosan, amelyet nem biztos, hogy mindenki tudott róla.

1.
Származását tekintve elefántcsontparti, és Ouragahióban született, csakúgy, mint Serge Aurier (aki korábban a PSG, majd a Tottenham alkalmazottja volt, most pedig a Villarrealban játszik) és Wilfried Singo (Torino).
2.
Franck Kessié a második elefántcsontparti játékos a Barcelonában Yaya Touré után, aki egyébként 2007 és 2010 között játszott gránátvörös-kékben.
3.
Ő a 19. olyan játékos, aki szerepelt a Milan és a Barcelona színeiben is úgy, mint Ronaldo Nazario, Dugarry, Bogarde, Rivaldo, Reiziger, Kluivert, Pepe Reina, Coco, Ronaldinho, Davids, Albertini, Maxi López, Van Bommel, Zambrotta, Bojan Krkic, Ibrahimovic, Deulofeu és Kevin Prince Boateng.
4.
58 válogatott meccsen 6 gólt szerzett.
5.
A 2020-as tokiói olimpián is pályára lépett, ahol a negyeddöntőben éppen a spanyolok ellen kaptak ki 5-2-re hosszabbítás után. A spanyol válogatottban egyébként helyet kapott Pedri, Eric García és Mingueza is.
6.
Annak ellenére, hogy már 2016 óta elsőosztályú csapatokban szerepel még nem volt alkalma trófeát nyerni egészen az előző szezonig, amikor a Milannal megnyerte a Serie A-t, és ezzel begyűjtötte az első serlegét profi karrierje során.
7.
Furcsa története van a Milanban viselt 79-es mezszámnak, ugyanis először a 19-est szerette volna viselni személyes okok miatt (például azért, mert december 19-én van a születésnapja). Azonban abban az évben igazolt Bonucci is a Milanba (2017/18), aki mindig ezt a számot viselte a hátán, szóval inkább a 79-est választotta Kessié, mivel az hasonlít legjobban a 19-esre.
8.
A középpályán elképesztően sokoldalú, képes védekező és támadó szerepkörben is játszani, akár középen, akár a szélen. Ha kell, gólt is tud lőni, hiszen az Atalantában és a Milanban eltöltött hat szezonja alatt összesen 45 gólt szerzett.
9.
Játszott már együtt korábbi Barça-játékosokkal a Milanban, mint Pepe Reina (2018-2020), Zlatan Ibrahimovic (2020-2022), vagy a válogatottban Yaya Touré (2014-15).
10.
Yaya Tourét és Michael Essient tekinti példaképeinek.
Előző
Következő