Hivatalos: Trincao egy év kölcsön Sportingnál

Hivatalossá vált, amiről korábban már beszámoltunk, azaz Trincao a Wolverhamptonnál töltött egyéves kölcsönjátéka után sem marad a Barçában, hanem előbb egy évre kölcsönbe kerül hazájába a Sportinghoz, majd véglegessé is válhat az átigazolása, mivel a portugál csapatnak vásárlási opciója lesz rá jövőre. Ez az opció a portugál A Bola szerint bizonyos feltételek esetén lesz csak kötelező érvényű, de az egészen biztosnak tűnik, hogy Dembélé és Raphinha együttes szerződtetése mellett Trincao nem fog már visszatérni Barcelonába. 

A Barcelona szűkszavú közelményt adott csak ki Trincao távozásáról, és nem írt az átigazolás részleteiről, ahogy a Sporting sem volt bőkezűbb volt az információkkal. A spanyolországi és portugáliai hírek szerint mindenesetre az biztosnak tűnik, hogy Trinco most 3 millió euróért cserébe kerül a Sportinghoz egy évre kölcsönbe, majd jövőre 7 milliót még hozzátesznek a portugálok és végleg szerződtetik – viszont ezért a 3+7 millióért csak a játékjogának a felét veszik meg, a másik fele a Barcelonánál marad. A katalánok így később akár vissza is vásárolhatják 20 és 25 millió közötti összegért, ha pedig a Sporting eladja, annak az összegnek az 50%-a a Barcelonáé lesz. Ez egyébként megfelel Trincao piaci értékének, mert a Transfermarkt 20 millióra becsüli éppen, ugyanakkor összességében így is ráfizetésesnek tűnik az üzlet a Barça számára, hiszen két éve még 31 milliót fizetett érte a klub a Bragának.

Ami kérdés, hogy a szezon végi vásárlási opció mikor lesz kötelező érvényű, mert ennek kapcsán csak annyi derült eddig ki, hogy „bizonyos feltételek teljesülése esetén” kell mindenképpen kifizetnie a 7 milliót a játékosért a Sportingnak. Emellett még a megállapodáshoz még hozzátartozik, hogy a hírek szerint a Sporting állja majd Trincao fizetését a kölcsön alatt is és ha jövőre véglegesedik az átigazolás, a jobbszélső 2027-ig ír alá új csapatával.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hiszen ezt akartam már egy ideje és végre sikerült is elérni. Úgy gondolom, ez volt a helyes döntés és azért vagyok itt, hogy a legjobbamat nyújtsam és mindenben segítsem a klubot” – ezek már Trincao első szavai voltak, miután hivatalos is bemutatotta a Sporting, mint a legújabb igazolását.

***