Raphinha: „Talán az első meccsem után el fogom hinni, hogy itt vagyok.”

Raphinha, a Barcelona legújabb igazolása a bemutatását követően tartott sajtótájékoztatót

Lezajlott a Barcelona legújabb szerzeményének, Raphinhának a bemutatása péntek délután, aki 2027-ig szóló szerződést írt alá a csapattal. A sajtótájékoztatón kiemelte, hogy mindig is a Barcelona volt a fő prioritás a számára, hisz gyerekkora óta Ronaldinho, Deco és Neymar adták neki az inspirációt. Emellett beszélt a céljairól, és a harcos mentalitásáról is. 

Raphinha első szavai a Barcelona játékosaként

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek. Nagyon hálás vagyok, hogy idejöhettem és viselhetem ezt a mezt. Sok olyan példaképem van, aki itt játszott és történelmet írt. Ha csak fele olyan jól fogok teljesíteni, mint ők, az is nagy szó lesz. Egy gyerekkori álmom teljesül ezzel. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy segítsek a Barçának a régi fényében tündökölni. Kiváltságosnak érzem magam. Nagyon sok érzelemmel tölt el, szinte el se hiszem az egészet. Talán az első meccsem után el fogom. Le vagyok nyűgözve, tényleg erről álmodtam gyerekként.”

Lewandowskiról

„A fejemben jelenleg az jár, hogy Albát, Ferránt és Ansut szolgáljam ki gólpasszokkal… Ha az elnök nem akar a csapaton kívüli játékosokról beszélni, én se fogok.”

A teljesítményről

„Én személy szerint azt gondolom, hogy ha a csapatnak jól megy, akkor egyenként a játékosoknak is. Az én dolgom, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

Saját magáról

„Én olyan játékos vagyok, aki mindig nyerni akar és a legjobbját nyújtani. Minden nap a fejlődésre törekszem. A szurkolók egy harcos játékosra számíthatnak.”

Aláírni a Barçához

„Mióta elkezdtem foglalkozni a futballal, készültem erre a döntésre. Tudtam, hogy a Barcelonában szeretnék játszani és mindent megtettem ennek érdekében. Mielőtt elhatároztam volna magam, át kellett gondolnom, hogy mivel is jár ez a döntés. Igazam volt és nem fogom megbánni.”

Címeket nyerni

„Úgy gondolom, hogy a Barcelona nagyságához mérten mindig versenyben van az összes sorozat, bajnokság megnyeréséért. A Barça a trófeák elhódításában gondolkodik. Tudom, hogy milyen minőségű játékosok vannak itt, és hogy én mit tudok hozzátenni. Azért jöttem, hogy címeket nyerjek. Két éve nem gondoltam volna, hogy a válogatottban és a Barcelonában fogok szerepelni.”

A példaképeiről

„Akkor kezdtem el követni a Barçát, amikor Ronaldinho idejött, és minden, amit csinált, nagy hatással volt rám. Fantasztikus lenne, ha csak fele olyan jó lehetnék, mint Ronaldinho. Ő, Decóval és a többiekkel, nagy hatással voltak rám. Neymar is úgyszintén. Olyan brazilok voltak, akik történelmet írtak a klubbal. Én is erről álmodtam, hogy történelmet írjak a Barcelonával.”

***