Laporta: „Robertért olyan csapatokkal kellett versengenünk, mint a PSG vagy a Chelsea”

Az FC Barcelona elnöke a klub korábbi legendájának, Hriszto Sztoicskovnak adott interjút

Joan Laporta, a klub elnöke magyar idő szerint szerda hajnalban játszandó, Inter Miami elleni felkészülési meccs előtt adott interjút Hriszto Sztoicskovnak, a klub korábbi legendájának. Az interjú során beszélt a Lewandowski-transzfer nehézségeiről, az előzetes várakozásokat messze felülmúló átigazolásokról, valamint bizakodással töltötte el a szurkolókat a keret további erősítésével kapcsolatban.

Lazább

„Lazábbnak érzem magam a gazdasági intézkedéseknek és az igazolásainknak hála. Egy versenyképes csapatot szeretnénk létrehozni, megadni Xavinak minden eszközt egy jó csapathoz, és azt gondolom, hogy jó úton járunk.”

Az igazolások

„Az az álmom, hogy a Barça ismét világszínvonalú legyen, ezen továbbra is dolgozunk. Ha nem tudjuk helyrehozni a gazdálkodást, nagyon nehéz lesz. Úgy néz ki el tudjuk ezt érni, de még nagyon sok munka van hátra. A futball nem vár, mindent azonnal kell csinálni. Dembélével, Raphinhával, Lewandowskival, Kessiével, Aubával és Ferrannal… Azt gondolom, hogy Mateu Alemany és Jordi Cruyff nagyon jó munkát végeznek.”

Lewandowski

„A Barçának szüksége van egy gólerős csatárra, mint minden nagy csapatnak. Robert egy géppuska. Számos alkalommal nyerte meg az Aranycipőt. Garantálja a gólokat, és az egész csapatnak szüksége van egy ilyen csatárra. Vele, Ansuval és Aubával biztos a gól. Manapság a karrierek tovább tartanak. Emellett a felesége táplálkozási szakértő. Ha olyan feleséged van, aki tud rád vigyázni…”

További igazolások

„Jelenleg a védelmen kell még erősítenünk. Xavi több játékost is kért, hogy figyeljünk, és remélem, hogy ezzel még több örömet tudnak majd okozni a szurkolóknak. Robertért olyan csapatokkal versengtünk, mint a PSG és a Chelsea, és ő ide akart jönni. Ezért hálásnak kell lennünk. Ezt és az extrém nyomást is el kell viselnie.”