Koundé egyre közelebb a Barçához

Jules Koundé közelebb lehet a Barcelonához, mint valaha. A francia középhátvéd, aki szinte napi kapcsolatban áll Xavi Hernándezzel egybehangzó spanyol lapértesülések szerint úgy döntött, annak ellenére, hogy a Chelsea már hivatalos ajánlatot nyújtott be érte, megvárja a Barçát.

A 23 esztendős francia védő már csak arra vár, hogy a Barça és a Sevilla megállapodjon egymással és a tárgyalások már nagyon előrehaladott állapotban vannak, de a katalánok még nem tettek hivatalos ajánlatot Koundé megszerzéséért, ugyanis ehhez mindenképpen szükség volt arra, hogy a klub aktiválja a második gazdasági intézkedést, ami pénteken végül megtörtént. Ezek után a Barcelona a következő órákban egy 55 millió eurós ajánlatot tehet a Sevillának.

Koundé azon döntésében, hogy vár a Barçára hatalmas szerepe volt Xavinak, aki megígérte neki, hogy a védelem sarokköve és a klub projektjének meghatározó játékosa lesz.

Amennyiben viszont Koundé tényleg a Barçát választja, az elég erős kihatással lehet Marcos Alonso és Azpilicueta esetleges érkezésére, amelyet a Chelsea aligha fog megkönnyíteni, ha a Barça Raphinha után Koundét is leigazolja, úgy hogy ezeket a játékosokat a londoniak is szerették volna szerződtetni.

A Barcelona minél előbb szeretne pontot tenni a Koundé-ügy végére, ezután pedig a klub egy balhátvéd megszerzésére összpontosítana, mert a jobbhatvéd poszton vannak alternatívák és ennek megerősítése nem feltétlenül jelent prioritást: Dest és Sergi Roberto mellett ugyanis szükség esetén akár Araújo és Koundé is tud majd itt játszani, de utóbbi forgatókönyvet valószínűleg nem sokszor fogjuk látni.

***