Hivatalos: Jules Koundé 2027-ig a Barçáé

A Barça csütörtökön jelentette be, hogy a várakozásoknak megfelelően Jules Koundé a klub játékosa lett. A francia védő megszerzéséért a Chelsea is sokáig versenyben volt, de Koundé végül a katalánok ajánlatát választotta, ugyanis jobban meggyőzte őt a Xavi által vázolt sportszakmai projekt a jövőre nézve, mint a Tuchel-féle. Koundéért 50 millió eurót fizet a Barça, de ez az összeg különböző feltételek teljesülése esetén még 5 millió euróval emelkedhet majd a jövőben.

A 23 esztendős középhátvéd 2027 nyaráig írt alá, a szerződésében szereplő kivásárlási záradék egy milliárd euróban lett meghatározva, a keresete pedig évi 6 millió euró körül lehet.

Xavi Hernández mindenképpen szeretett volna egy olyan középhátvédet a soraiban tudni, aki a párharcainak túlnyomó többségét megnyeri, rendkívül labdabiztos és a passzjátékban is kiemelkedő, ezek pedig mind megvannak benne annak ellenére, hogy nagyon fiatal.

Emlékezhetünk rá, hogy Koundé az elmúlt évben egy Barcelona elleni Copa del Rey elődöntőn igencsak megleckéztette a gránátvörös-kékek védelmet és egy szép szóló során nagyszerű cselekkel több Barça játékost is átverve szerzett gólt, így védő létére attól sem riad vissza, ha helyzetbe kerül. A párharc első mérkőzését 2-0 arányban a Sevilla nyerte, de a második felvonáson a Barcelona 3-0-ás győzelmet aratott, ami a döntőbe jutást jelentette, amit végül az Athletic ellen sikerült is megnyerni.

Koundé hivatalos bemutatására hétfőn kerül majd sor a Camp Nouban.

Koundé a Barça ötödik igazolása a nyári átigazolási időszakban Kessié, Christensen, Raphinha és Lewandowski után, de várhatóan még nem az utolsó.

***