Hivatalos: Mingueza a Celtánál folytatja

Újabb távozó, felkészül Neto, Umtiti, Braithwaite és Puig?

A Barça vasárnap este jelentette be, hogy amennyiben Óscar Mingueza átesik majd az orvosi vizsgálatokon, akkor a Celta Vigo játékosa lesz. Egyik klub sem közölt pontos információt arról, hogy a védő egészen pontosan mekkora összegért vált csapatot, de nagyjából 3 millió euróról lehet szó. Fontos még megemlíteni, hogy amennyiben az égszínkékek a jövőben megválnak tőle, akkor az átigazolási díj fele a Barçát illeti, amelynek visszavásárlási opciója is van. 

Mingueza volt annak az öt játékosnak az egyike, aki nem utazott el a csapattal Amerikába az előszezon során, hanem Barcelonában maradt, ez pedig elég erős jelzés lehetett számára, hogy nem szerepel Xavi Hernández terveiben a jövőre nézve. Ő már távozott, most Riqui Puig, Braithwaite, Neto és Umtiti következhet, persze csak ha sikerül megállapodásra jutni a távozásukról egy érdeklődő csapattal.

A 23 esztendős védő még 2020 novemberében Ronald Koeman irányítása alatt debütált a Barça felnőtt csapatában egy Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, ahol egyébként remekül játszott és egy gólpasszt is kiosztott. Voltak még emlékezetes pillanatai, ugyanis például a Real Madrid vendégeként is beköszönt a spanyol bajnokságban, de a legjobban alighanem annak örülhetett, amikor megnyerte a csapattal a Copa del Rey-t a 2020/21-es szezonban.

***