Hivatalos: Riqui Puig a Los Angeles Galaxynál folytatja

Újabb távozó, de minden bizonnyal még nem az utolsó

A Barça csütörtökön jelentette be, hogy megállapodásra jutott az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy csapatával Riqui Puig átigazolásáról. Arról a klub a közleményében nem számolt be, hogy a középpályás egészen pontosan mekkora összegért váltott csapatot, fontos viszont megemlíteni, hogy az egyezség értelmében a katalánoknak van visszavásárlási opciójuk, továbbá Puig esetleges jövőbeni eladásából az átigazolási díj fele őket illeti.

Puig 2025 nyaráig írt alá új klubjánál. A 22 esztendős középpályás egészen más kalandba vág így bele, mint a korabeli játékosok többsége, de motivált és izgatott. Bár Riqui ügynöksége több ajánlatot is kapott, de amint kapcsolatba lépett velük a Galaxy, egyértelművé vált, hogy jelenleg ez a legjobb megoldás a játékos számára, aki Amerikában egészen biztosan rendszeres játéklehetőséghez fog jutni, ami Barcelonában, pláne a nyári érkezőkkel esélytelen lett volna.

Riquit mindig is nagy tehetségnek tartották Barcelonában, de valahogy az elmúlt években minden edzőnél csupán epizódszerep jutott neki, (pedig Koeman távozása után Xavi Hernández érkezésével újra felcsillant a remény) amikor pedig pár percre beállt, akkor az esetek túlnyomó többségében nem tudott maradandót alkotni, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy rendszeres játék nélkül ez nyilván nehezebb feladat. Puig volt az egyike azon játékosoknak, akik nem utaztak el Amerikába a Barça előszezonjára, ezzel jelezve, hogy nem igazán számítanak rá a jövőben. Most Amerikában próbálhat szerencsét.

***