Gavi: „Egyértelmű volt számomra, hogy itt akarok maradni”

"Ez egy történelmi nap, a Barça jelene és jövője néz itt ránk" - mondta az elérzékenyült Joan Laporta

Egy fiú, aki még csak most lett nagykorú, de máris a Barcelona középpályájának egyik legmeghatározóbb alakja lett. Pablo Martín Páez Gaviria, azaz Gavi „álma vált valóra”, amikor 2026-ig meghosszabbította szerződését a Barçával, egymilliárd eurós kivásárlási záradékkal.

Több ezer szurkoló érkezett 18:00 órakor a stadionba, hogy élőben követhesse Gavi hosszabbítási ünnepségét. A középpályás egészen fiatalon csatlakozott a La Masiához, és gyorsan fejlődött a ranglétrán. „Próbálom természetesnek venni ezt a folyamatot. A La Masián sokat segítettek nekem. Hálás vagyok mindenkinek, a szakácsoknak, a tanároknak…. Ott megtanították nekem, hogy hogyan kell dolgozni és alázatosnak lenni” – mondta kicsit félénken és idegesen, öltönyben, fehér ingben.

Laporta klubelnök, aki végig mosolygott, így nyilatkozott: „Szeretném megköszönni Gavinak ezt az egészet, ő egy tehetség, az erőfeszítés és a játékosok példaképe… Az ő szellemisége tükröződik abban, amit ma látunk. Ez egy nagyon boldog nap a Barcelona és Gavi számára. Szeretnék köszönetet mondani a családjának és az ügynökének, Iván de la Peñának. Gavinak sok ajánlata volt a Betisnél, de ő arra biztatta, hogy jöjjön ide.”

A 18 esztendős tehetségnek egy klubtagsági kártyát és egy 186-os számú mezt adtak át, amely azt jelképezi, hogy ő volt a 186. játékos a klub történetében, aki a La Masián nevelkedett, majd az első csapatban is bemutatkozott. Gavi eddig a 30-as számot viselte a hátán, ezentúl hamarosan már a 6-os számú mezt fogja.

Érdekes módon a hosszabbítása egy különleges héten történik számára, ugyanis pont az az Elche lesz Xaviék ellenfele a Camp Nouban a hétvégén, amely ellen Gavi megszerezte az első gólját a Barça színeiben az elmúlt szezonban egy nagyszerű lefordulást követően. „Nagyszerű emlékeim vannak arról a napról, mindig velem marad” – mondta.

Az esemény alig 15 percig tartott, de a színfalak mögötti tárgyalások több hónapig elhúzódtak, bár végül mindkét fél akarata érvényesült és Gavi még hosszú évekig a Barça egyik legmeghatározóbb játékosa lehet.

***