Hivatalos: Sergi Roberto 2024 nyaráig írt alá… opcióval a hosszabbításra

A kontraktusában szereplő kivásárlási záradék 400 millió euróban lett meghatározva

A Manchester United és az Almería ellen elszenvedett vereségek miatt kissé elhúzódott az időzítés, de a Barcelona kihasználta a Bernabeúban aratott győzelmét, és bejelentette Sergi Roberto 2024 nyaráig szóló hosszabbítását. A megállapodás létrejötte már hetek óta ismert volt, de csak pénteken vált hivatalossá. A saját nevelésű játékos, aki 2006 óta, 14 éves kora óta a csapat játékosa még egy évet egészen biztosan marad a klubnál. Fontos azonban megemlíteni, hogy az egyezség értelmében Roberto szerződése a lejátszott mérkőzések számától függően még egy további évvel meghosszabbítható. Jelenleg Roberto a klub második számú csapatkapitánya, de nyártól adott esetben az első is lehet Busquets távozása esetén.

Sergi Robertónak kevesebb mint egy éven belül ez a második hosszabbítása. Amikor úgy tűnt, hogy szinte biztos a távozása, a helyzete teljesen megváltozott és 2023 júniusáig meghosszabbította szerződését. Xavi érkezése megváltoztatta a játékos véleményét bizonyos dolgokról, akit az edző is támogat: „A Sergi Robertóval kapcsolatos kritikák nagyon igazságtalanok voltak” – ismételte meg többször is a vezetőedző. Xavi számára a középpályás -, aki 339 mérkőzésen lépett pályára, amihez hozzá kell számolni azt a több mint 100-at, amit a B csapatban játszott –  kulcseleme az öltözőnek, amelyet szeretne jól irányítani a Sergi Robertóhoz hasonló veteránokkal, akik akkor is jó hozzáállást mutatnak, ha nem mindig kapnak sok játéklehetőséget. Xavi azt is szeretné, hogy Busquets maradjon, de ez még várat magára.

Anélkül, hogy a dicső korszak nagyjainak sorába tartozna, Sergi Roberto fontos tagja volt egy olyan játékosgenerációnak, amely sikereket és címeket halmozott fel. Két Bajnokok Ligája-győzelmet (2011-ben a Bernabéuban debütált az elődöntőben), hat La Liga-címet, hat spanyol kupát, egy klubvilágbajnokságot, egy európai Szuperkupát és öt spanyol Szuperkupát nyert a csapattal. 21 cím és az a személyes elégtétel fűződik a neve mellé, hogy a Barcelona történetének egyik legpompásabb éjszakáját okozta a PSG elleni történelmi fordítás során az utolsó másodpercekben szerzett góljával, még akkor is, ha ez végül a trófeák tekintetében semmit sem jelentett.

***