Kasper Hjulmand: „Christensen jelenleg talán a világ egyik legjobb középhátvédje”

A dán válogatottat irányító szakember rendkívül elégedett Christensen játékával

Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya nagyon elégedett Andreas Christensen Barcelonában mutatott teljesítményével, akit a világ egyik legjobb középhátvédjének tart: „Andreas a legjobbak között van ezen a poszton, ha nem a legjobb. Ha egy klubcsapat kispadján ülnék, és választanom kellene egy középhátvédet, őt választanám. És most egy olyan csapathoz került, ahol igazán nagyra értékelik, ahogyan ezen a poszton teljesít.”

„Jó érzéssel tölt el, amikor látom, hogy Christensen hogyan olvassa a játékot bizonyos szituációkban hátul, és hogy hogyan viszi előre a labdát, ahelyett, hogy előre vagy oldalra vágná azt. A támadások felépítésében is gyakran szerepet játszik és ezt értékelik a pályán. Elismerés jár neki azért, ahogyan értelmezi a középhátvéd pozíciót. Máshol egy védő egy kemény szereléssel vagy egy fejjel történő tisztázással tűnik ki a mezőnyből, de ő nem csak ebben jó.” – magyarázza Hjulmand.

Sőt, a dán edző egy lépéssel tovább megy: „Andreas egyre jobban érzi magát, és ez látszik is. Fejlődik, emberként is. Azt mondhatom, hogy egy nagyon jó időszakban van, mind játékosként, mind emberként. Nagyon-nagyon magas szinten teljesít, és az az őrület, hogy szerintem még több van benne. Még tovább fejlődhet a játéka, a válogatottunkban is.”

A 26 esztendős Christensen tavaly nyáron csatlakozott a Barcelonához, miután lejárt a szerződése a Chelsea-nél. Kezdetben kétségek merültek fel a csapatban betöltött szerepével kapcsolatban, de a hónapok során Xavi Hernández kulcsjátékosává vált. A La Ligában 16, a Bajnokok Ligájában 3, az Európa-ligában, a Copa del Rey-ben és a Szuperkupában pedig két-két mérkőzésen kapott eddig lehetőséget. Októberben egy bokaficam miatt több hétre kidőlt, most pedig a válogatott szünet során ismét, egy hónapot hagyhat ki.

***