„A Barcelona jól döntött Vitor Roque leigazolásával, egy olyan játékost kapnak, aki a legmagasabb szinten van”

A játékos ügynöke és a Barcelona volt alkalmazottja, André Cury nyilatkozott az átigazolás körülményeiről

Vitor Roque érkezésének hivatalos bejelentése már csak idő kérdése a Barcelonánál. André Cury, a játékos ügynöke és a Barcelona korábbi játékosmegfigyelője a Globoesporte-nak adott nyilatkozatában beszélt a játékos Barcelonába való igazolásáról.

Vitor Roque

„Régebben a Barcelonánál dolgoztam játékosmegfigyelőként Brazíliában, és 2018 óta beszéltem nekik Vitor Roque-ról. 2019 körül Abidal, aki a Barcelona vezetőségében dolgozott, eljött Brazíliába, hogy megnézze Vitor Roque egyik mérkőzését. Ez volt az első alkalom, hogy a Barcelona kapcsolatba került vele.”

Az átigazolás folyamata

„Egy évig beszéltem Decóval, megerősítették, hogy lépéseket tennének a játékos megszerzéséért. Vitor Roque számára a legjobb projektjet választottuk, hogy a világ legjobbjai között legyen. Szeretném megköszönni a Barcelonának, az elnöknek, Xavinak, mindenkinek a bizalmat. Jól döntöttek. Ezzel a lépéssel a következő években az egyik legmagasabb szinten lévő játékos náluk lesz.”

Barcelona

„Minden tárgyalás nehéz, különösen egy ilyen kaliberű játékos esetében. Más csapatok is érdeklődtek iránta, de Vitor mindig is a Barcelona mellett tette le a voksát. Azokat a brazilokat akarta követni, akik a klubnál voltak korábban, mint Rivaldo, Romario, Ronaldo és Ronaldinho, akik a világ legjobbjai voltak, és Neymar, aki nem volt a világ legjobbja, de a legjobb három között ott volt, és megnyerte a Bajnokok Ligáját.”

Jövő

„A Barcelona azt látta Vitorban, amit a Cruzeiro látott hat évvel ezelőtt, amit az Athletico látott egy évvel ezelőtt, és amit a brazil válogatott látott három hónappal ezelőtt.”

***