A Barça már zöld utat kapott Vitor Roque leigazolására

A katalán óriás minden feltételnek eleget tett, és nem fognak semmit fizetni azért, hogy előrehozzák a támadó érkezését.

Deco, a klub sportigazgatója a Rayo Vallecano elleni döntetlen után, a legutóbbi LaLiga-mérkőzést követően egyértelműen fogalmazott. A vezetőség és az edzői stáb egyetértett abban, hogy a téli átigazolási időszakban Vitor Roque lesz az elsődleges erősítés: „Őt szeretnénk megszerezni” – mondta. Az AS szerint pedig már gyakorlatilag le is zárult ez a folyamat, és a brazil januárban csatlakozhat Xavi csapatához.

Az FC Barcelona éppen most fejezte be a csatár megszerzéséhez szükséges papírmunkát, és 99 százalékban megfelelnek annak, amit a LaLiga és az Athletico Paranaense is követelt tőlük. Miután a követelmények teljesültek, már csak arra kellett várni, hogy zöld utat kapjon a csapat a LaLigától is, ami nemrég meg is történt.

A LaLiga legfőbb feltétele ennek kapcsán a gazdasági szempontokhoz kapcsolódott. A klub pedig már gondoskodott arról, hogy a súlyos sérülést szenvedő Gavi fizetésének 80 százalékát kihasználva a fizetési keretben legyen annyi mozgástér, hogy Vitor Roque érkezését a következő hat hónapra lehetővé tegyék. Ahhoz, hogy véglegesen leigazolhassák a következő szezonra, a klubnak több mozgásteret kell kialakítania az FFP terén.

Ami a brazil klubot illeti, felülvizsgálják az annak idején aláírt átigazolási szerződést, hogy ellenőrizzék, nincs-e jogi akadálya a játékos idő előtti átigazolásának, ugyanis eredetileg júniusra várták a csatár érkezését. Amit az FC Barcelona nagyon határozottan állít, az az, hogy semmilyen anyagi ellenszolgáltatást nem fog fizetni az Athletico Paranaense-nek azért, hogy előrehozzák Vitor Roque érkezését.

***