Araújo: „PSG? Megpróbáljuk majd ellensúlyozni az erényüket a játékunkkal”

Az uruguayi középhátvéd egy hazájában működő médiumnak adott interjúban beszélt a saját és csapata helyzetéről.

Ronald Araújo egy uruguayi médiának adott interjújában beszélt a jövőjéről, amivel kapcsolatban elmondta, hogy továbbra is szeretne Barcelonában maradni, de nem tudja, mi fog történni. Szóba került még a nyáron távozó Xavi Hernández személye, a csapat helyzete a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligája-sorsolás is, amelyen kiderült, hogy a PSG vár majd a katalánokra a sorozat negyeddöntőjében.

„Nos, nyilván mindig azt mondtam, hogy nagyon boldog vagyok Barcelonában, már régóta itt vagyok. Nem tudom pontosan, mi lesz ezután de mindig is azt mondtam, hogy nagyon boldog vagyok itt”. Araújo úgy vélte, „egy kicsit nehéz”, elképzelni, hogy valamelyik csapat letegye az asztalra a kivásárlási záradékát, mivel az egymilliárd millió, de bevallotta, hogy „nagyon nyugodt vagyok és csak erre a szezonra koncentrálok, arra, hogy jó helyen végezzünk a spanyol bajnokságban, és hogy minél tovább jussunk a BL-ben. Az igaz, hogy nem kezdtük jól az idényt, de van két olyan sorozat, amelyikben még versenyben vagyunk.”

Xavi Hernández távozásának hírére megjegyezte, hogy „az igazság az, hogy ez nem sokat változtatott rajtunk. Nagyon bízunk Xaviban és abban, amit mond, és azt mondta nekünk, hogy a szezon végéig marad, mi pedig addig is mindent beleadunk. A bejelentésétől  kezdve folytattuk a munkát, és hittünk abban, amit mond, ő irányít minket, és haladunk előre.”

A középhátvéd nem zárta ki a bajnoki cím lehetőségét sem: „Úgy gondolom, hogy amíg matematikailag megvannak a lehetőségeink, addig harcolni fogunk érte. Még sok megszerezhető pont van, és megpróbálunk harcolni a bajnoki címért. Vannak lehetőségeink arra, hogy versenyben legyünk a bajnoki címért.”

A klub Bajnokok Ligája-negyeddöntős ellenfeléről, a PSG-ről így nyilatkozott: „Az ő esetükben egy nagyon jó ellenfélről beszélünk, amelyet egy olyan nagyszerű edző irányít, mint Luis Enrique. Fel kell készülnünk erre a meccsre, és ismernünk kell a sajátosságaikat, olyan támadóik vannak, akik képesek kibillenteni a védelmet az egyensúlyból.”

Végezetül Mbappéról is szót ejtett, aki a párizsiak legnagyobb veszélyforrása lehet a párharc során: „Még mindig nem tudom, hogy milyen poszton fogok játszani akkor, de tudjuk, hogy milyen minőségű játékos. Ott van még Ousmane is, akit mi is ismerünk már itt, aki szintén nagyon jó egy az egy ellen, megpróbáljuk majd ellensúlyozni ezt az erényüket a játékunkkal.” – tette hozzá Araújo, tudva, hogy nem lesz könnyű megszerezni a jegyet az elődöntőbe.

***