Vitor Roque ügynöke: „Ha távozik, akkor csak végleges üzletben gondolkodunk, mert egy ilyen fiatal játékosnál a kölcsön általában káros”

André Cury, Vitor Roque ügynöke meglehetősen nyíltan beszélt játékosa helyzetéről a RAC1-nek. Cury azt nyilatkozta, hogy nagyon Barcelonába akartak jönni és alapvetően maradni szeretnének, viszont nem érti, hogy Roque eddig miért nem kapott több lehetőséget és ha nem változik a helyzet, akkor tárgyalni fognak a vezetőséggel a jövőről. Emellett kizárta a kölcsönadás lehetőségét, mert az szerinte egy fiatal játékos esetében káros.

„Vitornak többet kell játszania, és senki sem érti, miért nem adják meg neki a lehetőséget. 300 perc alatt két gólt szerzett és 90 percre vetítve ő a legeredményesebb játékos. Xavi Roque-val ellentétben Yamalnak, Cubarsínak és Fermínnek adott lehetőséget, amit nem tudok megmagyarázni. Kiváló állapotban van fizikálisan, mentálisan pedig nagyon erős. Nyilvánvalóan izgatott, hogy megmutassa ezt mindenkinek. Sajnos Barcelonában a sajtó sokszor hülyeségeket beszél, hamis adatokat közölnek, elferdítik a tényeket, hazudnak. Mindez pedig nem segít. Nézzük meg, mi történt Viníciusszal a Real Madridnál. Két és fél évébe telt, míg igazán bejátszotta magát a kezdőbe, itt Barcelonában két hónap után már áll a bál és megy a cirkusz, ahelyett, hogy segítenének Vitornak” – állította Cury.

„Vitornak szerződése van a Barcelonával. Azért jöttünk ide, mert szereti ezt a klubot, erős volt az elhatározásunk, pedig voltak kétszer ilyen jó ajánlataink is. Biztos vagyok benne, hogy idővel képes lesz megmutatni, mennyire jó játékos. Azt ugyanakkor nem értem, hogy az edző miért nem ad neki több lehetőséget. Sajnos, ha ez nem változik, úgy kénytelenek leszünk leülni a klubvezetéssel és megtárgyalni a jövőjét. Ha távozik, akkor csak végleges üzletben gondolkodunk, mert egy ilyen fiatal játékosnál a kölcsön általában káros. Elmegy egy olyan klubhoz, mely nem birtokolja őt, nincs miért odafigyelniük rá, ez pedig veszélyes játék egy karrier szempontjából. A legjobb dolog az lenne, ha sikerülne a Barcelonánál maradni, de ha ez nem lehetséges, akkor egy végleges átigazoláson dolgozunk majd” – zárta gondolatát.

***