A Barça receptje Félix és Cancelo megtartására

Mindketten folytatni akarják, és ami egyértelmű számukra, hogy nem akarnak visszatérni a klubjukhoz.

Az egyik portfólió, amellyel Decónak nyáron foglalkoznia kell, az a tavaly nyáron kölcsönbe érkezett Joao Félix és Joao Cancelo esetleges maradása. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a gránátvörös-kékek szándéka az, hogy mindkét portugál játékos folytassa a következő szezonban is, ez az elképzelés az edzőváltással együtt sem változott. Félixnek és Cancelónak esélye a maradásra azonban csak akkor van, ha megismételnék a tavalyi forgatókönyvet és megállapodnának egy egyszerű kölcsönben, mindenféle vásárlási kötelezettség nélkül.

Joao Cancelo nem akar visszatérni a Pep Guardiola vezette Manchester Cityhez, és nem is hajlandó Szaúd-Arábiába menni. A Barça megpróbálkozhat egy újabb kölcsönvétellel, de akár egy átigazolást is fontolóra vehet, feltéve, hogy az alacsony összegért történik, jóval a 25 millió alatt, amit a manchesteriek kérnének érte.

A Barçánál Cancelo olyan játékos, akit az öltöző egyik vezetőjének tartanak, emellett fontos személy a fiatalok számára is. Bár voltak kihagyásai kulcsfontosságú meccseken, abszolút meghatározó alakja volt a hátvédsornak, annak ellenére, hogy a szezon nagy részében a bal oldalon játszott Baldé sérülése és Marcos Alonso gyenge formája okán. Végül is 42 mérkőzésen játszott minden sorozatot figyelembe véve, ebből 38-at kezdőként, és ezeken 4 góllal és 5 assziszttal járult hozzá a támadójátékhoz.

Joao Félix vele ellentétben nem kapott ilyen főszerepet, de továbbra is fenntartja az álmát, hogy itt legyen sikeres, és Flick érkezésével egy új lehetőséget lát erre, akinél a nulláról indulhat. Nem akar visszatérni az Atleticóhoz (2029-ig van szerződése), viszonya Simeonéval és a szurkolókkal nagyon megromlott. Ráadásul a portugál úgy véli, hogy a Barça az ideális hely számára, ahol fejlődhet és befejezheti a pályafutását. Tény, hogy bár Xavi irányítása alatt nem volt vitathatatlanul kezdő, különösen az idény második felében, de a szezont 10 góllal és 6 assziszttal zárta 2143 játékperccel a lábában.

Ráadásul mindkét portugál játékost ösztönzi, hogy jövőre a Spotify Camp Nouban játszhasson, amire egyelőre csak a Barça ellenfeleként volt lehetőségük. Az új stadiont a következő szezonban nyitják meg először – a klub tervei szerint decemberben vagy januárban játszhat újra a Barcelona La Ligában -, és a két Joao különösen szeretné megtapasztalni a Camp Nou varázslatos hangulatát gránátvörös-kék mezben.

***