Laporta: „Nico? Eljutottunk odáig, hogy megengedhetünk magunknak egy ilyen átigazolást”

Az FC Barcelona elnöke a Catalunya Rádióban tekintette át a Barcelona jelenlegi helyzetét.

Az FC Barcelona elnöke, Joan Laporta hétfőn a Catalunya Radio mikrofonjai előtt nyilatkozott a klub aktuális ügyeiről. A médiában a csapattal kapcsolatban legtöbbet felhozott lehetséges érkezőről, Nico Williamsről is kérdezték. Az elnök kiemelte, hogy „nyilvánvalóan kedvelem a játékát, de hagynunk kell, hogy azok dolgozzanak, akiknek ez a munkájuk, Deco pedig azon dolgozik, hogy a Flickkel megbeszélt lépéseket megtegye, és remélem, jó híreket fogunk kapni.” Arról, hogy a klubnak van-e gazdasági forrása egy olyan kariberű igazoláshoz, mint Nico, Laporta így nyilatkozott: „Mára már igen. Ez az eredménye annak a munkának, amit az évek során végeztünk. Eljutottunk odáig, hogy megengedhetünk magunknak egy ilyen átigazolást.”

Az elnök a klub gazdasági helyzetéről is beszélt, és elmondta, hogy „három nagyon intenzív év volt ez, sok tennivalóval, de nagyon jól dolgoztunk, és elégedettek vagyunk a munkával, mert a klub gazdasága helyreállt, és hamarosan jó híreket fogunk kapni ebben a tekintetben.” Az elnök hozzátette, „azon dolgozunk, hogy megerősítsük a klub gazdasági fellendülését, és van egy sor olyan intézkedés, amelyen dolgoztunk, és amelyeket hamarosan be fogunk tudni jelenteni. Nagyon megnyugtató, hogy befejezhetjük ezt a folyamatot, amely három évig tartott, és remélem, minden visszatér a normális kerékvágásba.”

A pénzügyi fair play kapcsán Laporta kiemelte, „a minap a LaLiga elnöke (Tebas) nyilatkozatot tett, amelyben elismerte a kiadások csökkentésére tett erőfeszítéseinket, és ez jó hír, mivel ez segít nekünk abban, hogy az átigazolási piacra lépve megtegyük azokat a lépéseket, amelyek az első csapat megerősítéséhez szükségesek.”

***