A Barça és Girona minden bizonnyal Pau Victor, Eric García és Oriol Romeu kapcsán is tárgyal majd

Decónak, az FC Barcelona sportigazgatójának és Quique Cárcelnek, a Girónánál dolgozó kollégájának sok megbeszélnivalója lesz a nyáron.

Az FC Barcelona és a Girona sok találkozóból álló nyár elé néz. A két alakulatnak több olyan közös témája is van, ami miatt Deco, a Barça sportigazgatója és Quique Cárcel, a Girónánál dolgozó kollégája sok időt fog egymással beszélgetni.

Három név lesz terítéken: Pau Victor, Eric García és Oriol Romeu. Pau Victor volt a Barcelona Atlètic legeredményesebb játékosa 20 góllal a mögöttünk hagyott szezonban, de őt a Girona adta kölcsön a Barcelonának az elmúlt nyáron. Miután Marc Guiu hat millió euróért a Chelsea-hez távozott, a gránátvörös-kékek még jobban szeretnék a végleges matadását. A támadó kölcsönszerződésében szerepelt egy 3 millió eurós vételi opció is, de ezzel Laportáéknak június 30-ig kellett volna élniük, így a játékos visszakerült a Gironához.

Tény, Víctor része lehet annak a tárgyalásnak, amit a Barça kezdeményezhetne abban az esetben, ha Michel csapata lépéseket tenne annak érdekében, hogy Eric Garcíát a Montiliviben tartsa a kölcsönben eltöltött remek éve után. Flick elvileg szeretné, ha a játékos maradna a Barcelonánál, de az egyik nem túl pozitív dolog, hogy nem tudja megnézni a teljesítményét az előszezonban, mivel a középhátvédet behívta Spanyolország az olimpiai játékokra.

Ott van még Oriol Romeu jövője is a megvitatandó témák között, aki tavaly nyáron 3 millió euróért érkezett a Barcelonához, de a remek kezdet után nem sikerült beilleszkednie a csapatba. A Girona edzője, Míchel már többször is kijelentette, hogy szeretné, ha a középpályás visszatérne. A két klub számára az a kihívás, hogy a három játékossal kapcsolatos tárgyalásokon minden fél számára kielégítő megoldást találjanak.

***