Samper utazik az edzõtáborba

Még nem hosszabbított, 2017-ben jár le a szerzõdése

Sergi Samper jelenleg még a Barcelona B keretének a tagja, ám a katalán lapértesülések szerint az új szerzõdésének köszönhetõen felkerül majd az elsõ keretbe. Ezt a kontraktust még nem írták alá a felek, ám a hírek alapján Luis Enrique mindenképp magával viszi Sampert a Barça nyári edzõtáborába. 
Az mindenkinek egyértelmû, hogy Samper már kinõtte a B csapatot, mely a mögöttünk hagyott idényben már a harmadosztályban volt kénytelen szerepelni. A játékos már megkapta a lehetõséget az elsõ csapatban is Luis Enriquétõl, Bajnokok Ligája találkozókon is pályára lépett, és alapvetõen nem is vallott kudarcot.
Ennek következtében kezdtek el a felek tárgyalni a játékos 2017-ben lejáró szerzõdésének a meghosszabbításáról, ám a papírokat még nem írták alá, vélhetõen két okból kifolyólag. Egyrészt Luis Enrique szeretné megnézni, hogy Samper milyen állapotban és formában van, erre a nyári, skóciai edzõtábor tökéletes alkalmat nyújt. A 21 esztendõs középpályás tehát várhatóan részt vesz a júliusi edzõtáboron.
Másrészt maga a játékos is kivár, hogy lássa, milyen szerepet szán neki Luis Enrique a következõ szezontól. Samper már nem akar a B csapatban játszani, és a padon sem szeretne ücsörögjön évekig, mindezt egy új szerzõdéssel a hóna alatt, mely vélhetõen már magasabb kivásárlási záradékot is tartalmazna. A B csapat másodosztályból való kiesése után így is több, mint lojális volt a klubhoz, még a harmadosztályba is hajlandó volt visszamenni, mindezt azért, mert helyi források szerint az elsõdleges célja az, hogy a Barçában fusson be.
Kérõkben egyébként nincs hiány, a Sporting Gijón például azonnal vinné Sampert, és a két klub közötti jó kapcsolat miatt hamar meg is születhetne az egyezség, ám az edzõtábort – a fenti okok miatt – még mindenképpen meg fogják várni a felek a végleges döntés meghozatala elõtt.