Rosell illegális módon szerzett májat Abidalnak?

A klub és Abidal is tagad | A bíróság korábban már lezárta az ügyet bizonyítékok hiányában

Az FC Barcelona hivatalos közleményt adott ki szerda délután azokra a lapértesülésekre reagálva, melyek szerint Sandro Rosell korábbi klubelnök illegális szervet vásárolt még 2012-ben annak érdekében, hogy kezeljék a klub jelenlegi sportigazgatóját,  Éric Abidalt, aki májátültetésen esett át ebben az évben. A Barça határozottan tagadja az információkat, és azt állítja, hogy a cikkek nem tartalmazzák azt a tényt, hogy a tárgyalt ügyet a bíróság helytálló bizonyítékok hiányában már lezárta korábban. Az alább olvasható a Barcelona hivatalos közleménye.

A klub korábbi játékosának és jelenlegi sportigazgatójának, Éric Abidalnak a májtranszplantációja kapcsán megjelent hírek fényében az FC Barcelona tagadja az esetleges szabálytalanságokat, ahogyan Abidal és a Barcelonai Klinikai Kórház is.

A hírek egy fontos tényt nem tartalmaznak: ezt a kérdést május 18-án a barcelonai bíróság zárta le. Ez a félreértés kárt okozott Éric Abidal, a résztvevő szervezetek, az FC Barcelona, és a korábbi klubelnök, Sandro Rosell hírnevében is.

A klub szomorú, hogy nem veszik elég szigorúan az ilyen érzékeny kérdéssel kapcsolatos információk terjesztését, és megerősítjük elkötelezettségünket Éric Abidal és alapítványa iránt, hogy segítse a hasonló orvosi kezelések által érintett gyermekek és fiatalok életét.

 

A spanyolországi Nemzeti Transzplantációs Szervezet mindeközben jelezte, hogy a súlyos vádak fényében vizsgálatot kezdeményez az ügy tisztázása érdekében, ám hangsúlyozza a korábbi bírósági ítéletet, mely szerint „jelen pillanatban úgy kell tekinteni az ügyre, hogy minden törvényes keretek között zajlott le”.