Busquets: megállapodás a fizetésemelésről

A fizetését emelik, a szerződés időtartama és a kivásárlási ár marad

Madridi lapértesülések szerint Sergio Busquets és az FC Barcelona megállapodást kötött, így a spanyol középpályás magasabb fizetést fog kapni az új szerződése értelmében. 

Miután a közelmúltban írta alá az új kontraktusát, Busquets nem sürgette a szerződéshosszabbítást, de a vezetőség a hírek szerint indokoltnak érezte. A tárgyalások az előző szezon végén kezdődtek, és az elmúlt napokban született meg a végleges megállapodás. Az egészben az a furcsa, hogy csupán a fizetését emelik a játékosnak – ezen felül akkor is emeli fogják, ha jön egy új igazolás, aki a nagy fizetést kap -, a szerződés időtartama változatlan marad, ami egészen 2021 júniusáig tart, de megvan rá a lehetőség, hogy ez plusz két évvel meghosszabbodjon.

Busquets kivásárlási ára 200 millió euró, ami meglehetősen alacsony, ha figyelembe vesszük, hogy a közelmúltban a Barcelona mekkora összegekért vásárolt játékosokat, gondolva Dembélére vagy Coutinhóra. Sergi Roberto szerződését például januárban újították meg, akinek már 500 millió euró lett a kivásárlási ára. Minden bizonnyal a katalánok biztosak abban, hogy Busquets nem akarja elhagyni a csapatot, hiszen jelenleg ő a második legfontosabb játékos a Barcelona keretében Lionel Messi mögött.