A Barcelona készíti a fehér mezt a következő szezonra

A fehér színű mez tartalék lesz a 2022/2023 szezonra.

Az FC Barcelona hivatalos weboldalán jelent meg az információ, hogy a mez fehér színét a következő szezonban jóváhagyták második szerelésként. Ez a döntés hosszú és heves viták után született meg. Az igazgatótanács és a katalán klub elnöke Joan Laporta személyesen hagyták jóvá ezt a színes döntést. Ha nem szeretné kihagyni és meg szeretné nézni az összes jövőbeli mérkőzést, akkor jobb ezt a https://gg.bet/hu/sports portálon tenni, valamint itt megtalálja az összes csapat értékelését és természetesen a kiválasztott mérkőzések győzelmi esélyeit.

Laporta úgy véli, hogy a fehér a legjobb szín a Barça tartalék szereléseinek rekord mennyiségű értékesítéséhez. Megingathatatlan, annak ellenére, hogy a Barcelona fő ellenfelének, a Real Madridnak a mezén a domináns szín a fehér. Habár lehet, hogy az ellenfél mezének színe a fő tényező ebben a döntésben.

Ez a kitartás azzal magyarázható, hogy a klub történetében már volt olyan időszak, amikor a fehér volt a mez fő színe. Még 1952-ben a Latin kupa fináléjában Nizzában a Barcelona ilyen színben szerzett győzelmet. És egészen a 70-es évekig állandóan fehér mezben játszott.

A Barcelona történetében voltak olyan időszakok, amikor a tartalék mez színe azúrkék, narancssárga, sárga és piros volt. A függőleges csíkok ugyanakkor mindig a klub színei voltak.

Egyébként a klub több mint 50 éves fennállása óta a csíkok nem változtak. A 90-es évek közepétől pedig elkezdett kísérletezni velük a csapat új designere, a Kappa.

A mez fazonja nem változott lényegesen, éppen csak az anyag, a gallér és a szabás változott kissé.

Az 1977/1978-as szezon (akkor még a Barcelonában játszott Johan Cruyff) volt az utolsó, amikor a katalán csapat olyan mezben lépett pályára, melynek fő színe a fehér volt.