Dembélé kezd belejönni

A Szuperkupa-döntőn bombagólt lőtt, a Valladolid ellen megnyerte a meccset

Ousmane Dembélé a hétvégén győztes gólt szerzett a Real Valladolid ellen egy olyan meccsen, ahol a Barçának egyszerre több elemmel is meg kellett küzdenie: az újonc zárt védekezése, lelkesedése, a hazai szurkolók támogatása és a gyepszőnyeg… A francia támadó azonban mindvégig higgadt maradt, és nagyon fontos három ponthoz segítette a csapatot. 

Dembélé tavaly klubrekordért érkezett Katalóniába, ráadásul a szerződtetése a klubvezetés reakciója volt a brazil Neymar távozására, így kétszer olyan nagy nyomás került rá, mint bármelyik másik igazolásra. Ráadásul a gall csatár nem egy kiforrott játékos, hanem egy óriási tehetség, akinek még mind játékban, mind a pályán kívül fel kellett nőnie.

A helyzetet csak rosszabbította az, hogy Dembélé magánéleti gondokkal küzdött, valamint rögtön az első katalóniai hónapjában elszakadt a combizma. Amikor visszatért januárban, újabb kihagyásra kényszerült, a szezon döntő szakaszában pedig már értelemszerűen nem kísérletezett Valverde, és az addig kialakult kezdőcsapatában bízott inkább. Ennek ellenére a spanyol tréner nagyon is bízik a támadóban, és a főbb spanyol lapok értesülései szerint döntő érdeme van abban, hogy Dembélé egyrészt még gránátvörös-kékben játszik, másrészt pedig abban, hogy a tehetségéhez méltóan kezdte az idényt.

 

 

Valverde ugyanis a hírek szerint azok közé állt be a klubon belül, akik semmi pénzért nem adták volna el a támadót a nyáron. Más hangok ugyanis megfelelően nagy összeg esetén elengedték volna a játékost, ám a tréner nem csak mellé állt, de pontos instrukciókkal is látta el, aminek hangot is adott a nyári sajtótájékoztatóin: „védekezésbeli fegyelmezettséget”, valamint „letisztult helyzetkihasználást” kért tőle.

A francia játékos reakciója pedig nem is váratott magára sokáig. A Spanyol Szuperkupa döntőjében higgadt maradt annak ellenére, hogy a Sevilla jól kezdett, és frusztrálóan jól zárta le a területeket előtte, majd megragadta az alkalmat, és bombagólt ragasztott az andalúzok kapujába, ezzel szállítva a trófeát a Barçának. Az első fordulóban az Alavés ellen játékban ismét jó volt, de megmutatta, miben is kell még tovább fejlődnie: a döntéshozatal, valamint passzpontosság terén többet kell nyújtania. A Valladolid ellen pedig az egyik legaktívabb támadó volt a pályán, többször próbára tette a hazaik portását, egy-egy lövése célt tévesztetett, ám a jobb oldalra áttérve végül Sergi Roberto passzát vágta a kapu jobb oldalába.

A barcelonai karrierjét tekintve összesen hat gólnál jár, idén három meccs alatt kettőnél. A kétlábas gyémánt úgy tűnik, hogy jó úton jár.