Semedo az 50. meccs előtt, aktiválódik a záradék

Nagyjából 5 millió eurót kell fizetni a Benficának a Villarreal elleni mérkőzés után

Nelson Semedo eddig 49 hivatalos mérkőzésen húzta magára a gránátvörös-kék mezt, ami két dolgot is jelent. A játékos egyrészt megállta a helyét Barcelonában, másrészt pedig a katalán klubnak a Benficával kötött megállapodás értelmében a szélső 50. meccse után 5.094.965 eurót kell átutalnia a portugál egyesületnek. 

Egy különleges pulcsira, pólóra vagy sporttáskára vágysz? Valami egyedit akarsz a fa alá Karácsonyra? Akkor az Eurobarça Shop termékei pontosan neked szólnak!

A 25 éves játékost 2017 nyarán igazolta le az FC Barcelona 30.5 millió euró ellenében, és ugyan kihagyhatatlan kezdő státuszt még nem szerzett magának a portugál játékos, de azt ki lehet jelenteni, hogy hasznos tagja a keretnek, és ha fejlődik, akkor még szép jövő várhat rá Katalóniában.

Eddig 49 hivatalos mérkőzést abszolvált a Barçában a portugál jobbhátvéd, ezeken a találkozókon pedig 2 gólpasszt jegyez a ‘Transfermarkt’ statisztikái szerint. Most, hogy Sergi Roberto hetekre kidőlt az Atlético elleni mérkőzésen, egyértelműen komoly szerep hárul majd rá a decemberi hónapban.

Ami pedig a katalán klubot illeti, a Barcelona készítheti elő az 5.094.965 eurós átutalást, ugyanis ennyi jár a Benficának Semedo 50. találkozója után. Erre a fentiek fényében minden bizonnyal sor is fog kerülni már a hétvégi, Villarreal elleni találkozón is. A megállapodás értelmében Semedo minden 50. összecsapása után ki kell nyitnia a pénztárcáját a Barçának egészen a játékos szerződésének a végéig, vagyis 2022-ig.

Ennek következtében Semedo leigazolásának az összértéke elérheti majd akár az 50 millió eurót is. Ezt persze senki sem bánná majd különösebben, hiszen hiába van szó komoly összegről, ez egyben azt is jelentené, hogy a portugál személyében hosszú távú megoldást talált a jobbhátvéd posztra a Barça.