Cucurella vs. Miranda: ki nyeri a versenyfutást?

Alba még csak 29 éves | A második számú balhátvéd posztért megy a harc

Annak ellenére, hogy nem egyszerű feladat Jordi Alba helyettesítése, a Barcelona vezetősége mind Marc Cucurella, mind Juan Miranda személyében látja a lehetőséget, hogy a 29 éves válogatott védő helyettese legyen.  Lucas Digne a több játéklehetőség reményében távozott nyáron ez Everton csapatához, a helyére nem igazolt senkit a klub, hanem bizalommal fordult a Masiához és az utánpótlásból választott második számú balhátvédet.

Az utánpótlásból az első csapat ajtaján olyan tehetséges játékosok kopogtatnak, mint Riqui Puig, Chumi, Monchu vagy Abel Ruiz. Rajtuk kívül ebbe generációba tartozik a már említett két rendkívül tehetséges balhátvéd, Miranda és Cucurella. Sőt, az ő helyzetük már annyiban kedvezőbb az előttük felsorolt tehetségekén kívül, hogy amíg Cucurella már az első osztályban bizonyíthat, addig Miranda alkalmanként feljátszik a nagyokhoz, és lehetőséget kap a legmagasabb szinten.

Karácsonyi akció a legújabb termékeknél is? Igen, az Eurobarça Shopban pontosan ezt kapod! Ha 10.000 vagy 15.000 HUF felett vásárolsz, akkor nem csak ajándékokat tehetsz a fa alá, hanem egy kis pénzt is spórolhatsz!

Cucurella, aki az előző évet a Barcelona B együttesében töltötte, a nyáron az Eibar csapatához került, hogy a rendszeres játéklehetőséggel szokja a legmagasabb szintet. A nyáron nyílt volt a verseny, hogy kivel számol majd Valverde Alba helyetteseként, ám a csatát Valverde döntése értelmében végül Miranda nyerte meg, így kölcsönben az átigazolási időszak utolsó napjaiban Cucurella távozni kényszerült. A szezon elején csak epizódszerepek jutottak neki az Eibar színeiben, de hamar elnyerte Jose Luis Mendilibar bizalmát. A legutóbbi 9 bajnoki mérkőzésen már pályára is lépett, ebből 4-szer kezdőként és a Real Madrid elleni nagyszerű teljesítménye megkoronázta ezt az időszakot.

E kétségkívül remek teljesítmény ellenére megtörténhet, hogy Cucurella ismételten elveszíti a párharcot Juan Mirandával szemben, mint Jordi Alba alternatívája, ugyanis Miranda már bemutatkozott a Camp Nou közönsége előtt, és nem is okozott csalódást a játékával. A fiatal játékos, aki korábban a spanyol U-17-es csapattal világbajnoki címet szerzett, a Real Betis együtteséből igazolt Barcelonába még 2014 nyarán, mindössze 14 évesen.

A most már 18 éves labdarúgó megkapta a bizalmat Ernesto Valverdetől, és kezdőként mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a Tottehnam Hotspur ellen, valamint a Király Kupában a Cultural Leonesa ellen. A bajnokságban még nem jutott szóhoz, de a mutatott teljesítménye alapján könnyen lehetséges, hogy ez is már csak meccsek kérdése. Sebességben van egy kis hátránya Cucurellával szemben, aki főként balszélsőt játszik az Eibarban, de lenyűgöző védekező és taktikai érettségét már többször bemutatta. Magasságából adódóan, ha szükséges, akár a védelem tengelyében is képes játszani.

Cucurella és Miranda személyében tehát két eltérő stílusú, de nagyon tehetséges jelölt van Jordi Alba helyettesítésére. Egyelőre Miranda áll jobban kettejük versenyfutásában, hiszen a nyáron ő győzte meg Valverdét, de hogy végül ki lesz a tényleges befutó hosszú távon, azt nehéz még eldönteni.