Piqué: „Tudjuk, kik állnak a cikkek mögött”

Kemény üzenet az elnökség felé | Egységre szólított fel | A vezetők már vissza is támadtak

 

Gerard Piqué komoly kritikát fogalmazott meg az elnökség felé a Getafe elleni siker (0-2) után a Coliseum Alfonso Pérez stadionban. A saját nevelésű bekk szerint ők teljesíteni és javulni akarnak a pályán, ám amikor a katalán sajtóban megjelennek bizonyos cikkek, már tudják, ki is rendelte meg őket valójában. Az elnökségnek ez természetesen nem tetszett, már be is támadták a jelenlegi vezetés szócsövének számító ‘El Mundo Deportivo’ napilapon keresztül, Josep María Bartomeu elnök pedig a hírek szerint személyesen fog elbeszélgetni a játékossal. 

Már Pamplonában is elmondtam. Egységesnek kell lennünk, és amikor többes szám első személyt használok, akkor beleértek mindenkit: játékosokat, szurkolókat és a vezetőket is… Amikor valaki nem akar konfliktust, akkor nem is lesz. Ismerjük az egyesületet, tisztában vagyunk azzal, melyek a közeli lapok, illetve hogy ki írja azokat a cikkeket, amik mögött valójában mások állnak… Mi nem akarunk konfliktust, mi csak a pályán szeretnénk teljesíteni és trófeákat nyerni. Remélem, hogy senki sem akar olyan nézeteltérést generálni, ami soha nem is létezett. Minden egyes meccsen bizonyítjuk, hogy a dolgok elsülhetnek jól és rosszul is, de egységesnek kell maradnunk. Ha nem így teszünk, és a klubon belül széthúzás lesz, akkor ártunk a Barçának.

A fenti gyakorlat, valamint az ‘El Mundo Deportivo’ és az elnökség közeli, szoros kapcsolata a katalán egyesületet nagyobb figyelemmel követőknek nem újdonság, ám a fenti nyilatkozat kiváltó oka az a múlt héten megjelent cikk volt, melyet újságíróként Xavi Bosch jegyez. Bosch leírja, hogy az öltöző hatalma óriási az egyesületen belül, és noha ezt kár lenne tagadni az elmúlt évek fényében, ugyanakkor az újságíró számos olyan kijelentéssel is megvádolta a gárdát, amikhez a játékosoknak vajmi közük volt. A cikk szerint az elnökség szinte minden fontos kérdésben kikéri a játékosok véleményét, akik rendre el is mondják az álláspontjukat. Zárójelben jegyeznénk meg, hogy ha a vezetők nem tennének fel kérdéseket, nem lenne mire válaszolni…

A madridi ‘Marca’ szerint Bosch vádaskodása és támadása is téma volt a csapat közös vacsoráján a múlt héten, és elvileg konszenzus alakult ki azzal kapcsolatosan, hogy emögött az elnökség állhat. A játékosok pedig úgy döntöttek, hogy Piqué áll ki a sajtó elé, üzenve a vezetőknek, hogy ezeket a támadásokat nem tartják igazságosnak és célravezetőnek.

Az ‘El Mundo Deportivo’ ismét akcióban, Bartomeu találkozni akar Piquével

Az elnökségen belül természetesen nem aratott osztatlan sikert a saját nevelésű bekk nyilatkozata, és előnyben részesítették volna, ha Piqué házon belül jön elő a problémával. Josep María Bartomeu elnök a legfrissebb értesülések szerint személyesen fog beszélni Piquével, hogy rendezzék a szituációt.

Hiába hívta fel a bekk a fenti jelenségre a figyelmet, az ‘El Mundo Deportivo’ legújabb véleményírása, melyet ezúttal Lluis Canut jegyez, kísértetiesen hajaz a fenti jelenségre. A cikk utolsó bekezdéséhez egy kis előtörténet: a lap már június végén beszámolt arról, hogy De Ligt és Piqué találkoztak a vakációjuk alatt. Akkor azonban csak egy tényszerű anyagot írtak meg. Ezúttal viszont már az alábbi bekezdéssel zárta a „véleményét” Canut újságíró.

„Az egyesületen belül úgy vélik, hogy ha végül De Ligt a klubhoz került volna, akkor Piqué veszélyben érezte volna a megkérdőjelezhetetlen kezdőtagságát, és ez esetben háttérbe szorította volna a médiában való megjelenéseit. Végül azonban a holland bekk lemondott az álmáról, hogy a gránátvörös-kék mezben folytassa a pályafutását, és ehelyett a Juvét választotta. Ezt a döntését pedig végül azok után hozta meg, amikor is összefutott Gerarddal egy pompás hotelben a Bahama-szigeteken, ahol mindketten a nyaralásukat töltötték. Micsoda véletlen!” – zárja a szavait a költő.

Itt tart tehát a klub jelen pillanatban. Nem elég az, hogy a sportszakmai projekt koncepciótlan, hogy a pályán láthatóan rengeteg hibát kellene kijavítani, illetve hogy a szervezet sem működik strukturáltan, ezen belül egy külön front is nyílt a játékosok és az elnökség között. Akárki is fog nyerni, a vesztes a Barça lesz.