Valverde továbbra is élvezi az elnökség bizalmát

Jóllehet a vezetőséget aggodalommal tölti el a mutatott játék | Nem lesznek drasztikus döntések

 

Ernesto Valverde vezetőedző továbbra is élvezi Josep María Bartomeu elnök és az elnökség bizalmát, hiába a döcögős idénykezdet, valamint a kilátástalan játék az elmúlt meccseken, legalábbis erről számolnak be az ‘ESPN’ barcelonai tudósítói klubhoz közeli forrásokra hivatkozva. 

A katalán együttes az elmúlt 25 év legrosszabb idénykezdetét produkálta abban a tekintetben, hogy az első három idegenbeli mérkőzése közül egyetlen egyet sem tudott megnyerni a Ligában, és ugyan ezt követett egy-egy siker a Getafe illetve az Eibar otthonában, a tendencia nem folytatódott, és a Levante 3-1-re fektette két vállra otthon a katalánokat a hétvégén. Ráadásul a játékkal is hatalmas problémák vannak, amit az egyéni klasszisoknak köszönhetően eddig néhol még kompenzálni tudott a csapat, mint ahogy tette azt Prágában.

A Slavia ellen a Camp Nouban viszont atomjaira esett szét az együttes játéka, és ahogy Arséne Wenger fogalmazott, a Barça úgy futballozik, mint egy válságban levő csapat. Mintha a játékosok már nem hinnének abban, amit Valverde kitalál a mérkőzésekre, vagy pedig nincs is kidolgozva a taktika a legapróbb részletekig. Így vagy úgy, az semmiképpen sem normális, hogy például Dembélé és Griezmann támadóként egyetlen egyszer sem lőnek kapura az egész mérkőzés alatt.

Bartomeu viszont nem a drasztikus döntések híve, és egyébként is bízik a trénerben, így az elnökség még támogatja Valverdét. A klubvezetők hisznek abban, hogy a tréner képes megfordítani a jelenlegi szituációt.

Valverde már a tavalyi szezon végén is óriási nyomás alá került a Liverpool elleni történelmi kudarc, valamint a Király Kupa döntőjének az elveszítése után, és noha az elnökség rendkívül megosztott volt, Bartomeu végül kiállt mellette, és a helyén tartotta. Az elnök még most is bízik benne, és csak akkor gondolja újra az álláspontját, ha a következő hetekben újabb rossz eredményeket zsebelne be a gárda.

A barcelonai tudósítók révén a klubhoz közeli forrásokkal szoros kapcsolatot ápoló tudósítók hozzáteszik: a Slavia elleni összecsapás után az öltöző egésze letört volt, és a játékosok sem elégedettek azzal, ahogy teljesítenek. Sőt, néhány labdarúgó szerint a tréningek nem kellően intenzívek, és ezekre vezethetőek vissza az izomsérülések, míg néhányan az egyesületen belül úgy látják, hogy Valverde taktikailag nem ad hozzá annyit, amennyit kellene egy Barça szintű együttes élén.

A hangulat és a helyzet tehát messze az ideálistól, de az elnökség még bízik Valverdében.