Setién rajtja: edzés, intenzitás, összecsiszolódás

Vacsorázni is elvitte a csapatot

Quique Setién alaposan belenyúlt a Barcelona felkészülésének a dinamikájába néhány nap alatt is. Edzésekből nincs hiány, az intenzitásról nem is beszélve. Lesz edzés vasárnap délelőtt is – közvetlenül a Granada elleni bajnoki előtt.

Setién az első napján máris dupla edzést rendelt el, azaz délelőtt és délután is volt tréning. Szerdára szabadnapja lett volna a csapatnak még Valverde edző munkarendje szerint, talán azért is, mert ezen a héten csak vasárnap van meccs. Szabadnap nem volt, ugyanúgy tartott edzést Setién. De a legfontosabb talán nem is az edzések száma, hanem ezek intenzitása. Részben persze normális, hogy egy új edzővel változik a dinamika eleinte, de Setién ezt a helyzetet megpróbálja minél inkább kihasználni.

Az elvárások nagyobbak, mint voltak, különösen fizikálisan. Akadnak támadásokat és a védekezést is fejlesztő gyakorlatok, labdával való és labda nélküli játékot fejlesztő gyakorlatok is. Elfárasztja a játékosokat, akik ennek részben örülnek, mert magasabbak az elvárások, másrészt viszont kicsit túlzásnak is élik meg a hirtelen váltást – és tekintettel lennének arra is, hogy mi volt korábban, honnan jön a csapat.

Vasárnap ráadásul a meccs napján reggel lesz szintén egy edzésük, ez nem lesz túl intenzív, inkább átmozgató jellegű, elméleti edzés. Ezt követően hazamehetnek majd, és onnan egyenesen mehetnek este a Camp Nouhoz. A meccs napján való edzés még Pep Guardiolánál volt divat évekkel ezelőtt.

Setién azért igyekezett tenni az elfogadásáért azzal is, hogy csütörtökön elvitte az egész csapatot vacsorázni, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz, és ne csak munka legyen a heti programban. Persze az összecsiszolódást segíti a több edzés is, és Setién szempontjából érthető, hogy az elején különösen sokat számít neki minden együtt töltött perc, hiszen nincs nyár, hogy előtte állna egy teljes előszezon.

Ezek után az lesz az érdekes, hogy milyen csapat, milyen formációban áll majd ki a Granada ellen, és lehet-e már látni valamit abból, hogy már nem Ernesto Valverde a csapat edzője.