Túl az első edzésen, Samper felépült

Dupla edzéssel kezdenek | Aleñá felépülőben, Samper megkapta az orvosi engedélyt

Ernesto Valverde vezetőedző megtartotta az új idény első tréningjét csütörtök délelőtt a Ciutat Esportiva Joan Gamperben, melynek nagy híre volt, hogy a saját nevelésű Sergi Samper megkapta az orvosok engedélyét a játékra. Mindeközben Carles Aleñá folytatta a rehabilitációját, illetve számos olyan játékos is jelen volt, akinek a jövője még kérdőjeles. 

Mindenekelőtt azonban a legjobb hír a Barcelona számára, hogy Sergi Samper felépült a súlyos bokasérüléséből, amit még január elején szedett össze a saját nevelésű középpályás. Az akkor még a Las Palmas együttesében kölcsönben szereplő labdarúgónak a bokaszalagja szakadt el, mellyel Sampernek a sokadik súlyosabb sérülését kellett leküzdenie. Most azonban visszatérhet, és katalán lapértesülések szerint Valverde már elmondta a játékosnak, hogy amennyiben meggyőzi őt az előszezon során, úgy maradhat is majd az első keretben az új idényben. A spanyol szakvezetőnek szüksége van erősítésre a középpályán, így pont kapóra jönne neki, ha Samper beváltaná a hozzá fűzött reményeket.

Az első szezonjában duplázni tudó tréner első idei foglalkozásán egyébként Sergi Roberto, Rafinha, Cillessen, Munir, Sergi Samper, Douglas, Marlon, Nelson Semedo, Denis Suárez, Paco Alcácer, Lucas Digne, André Gomes, Aleix Vidal és Ortolá vettek részt, vagyis jól látszik, hogy eléggé foghíjas még a keret. A vb-n részt vevő labdarúgók csak fokozatosan térnek majd vissza, ráadásul számos játékos, így például André Gomes vagy Aleix Vidal barcelonai jövője is erősen kérdéses még.

További hír még, hogy az idei nyártól az első keretbe felkerülő Carles Aleñá folytatta a rehabilitációs munkáját, ám a teljes felépülés még nincs belátható időn belül. Valverde az első napokban dupla edzést írt elő a játékosoknak, csütörtök este 19 órakor tehát sor is kerül az idei szezon második tréningjére is.