Augusztusban térnek vissza a világbajnokságon résztvevők

Valverde elég pihenőidőt ad a vb-n résztvevőknek

A hírek szerint az FC Barcelona azon játékosai, akik részt vettek nyáron az oroszországi világbajnokságon, nem fognak csatlakozni az előszezonban az USA-túrára, és csak augusztusban fognak edzésbe állni.

Ernesto Valverde természetesen tudatában van annak, hogy fontos, hogy kipihenjék a világbajnokság fáradalmait azok a játékosok, akik ott voltak Oroszországban, így ők csak augusztustól fognak fokozatosan visszatérni a csapattársakhoz. Ez viszont azt jelenti, hogy aki ott volt a kontinenstornán, az nem vesz részt az előszezonban az USA-túrán – hacsak nem döntenek úgy, hogy lerövidítik a nyaralásukat -, ahová július 24-én repül a csapat.

A dél-amerikai játékosok augusztus elsejétől csatlakozhatnak a csapat többi részéhez, mielőtt a Barça lejátssza az utolsó felkészülési mérkőzését az Egyesült Államokban a Roma együttese ellen. Umtiti, Rakitic, Dembélé és Vermaelen számára viszont csak a Spanyol Szuperkupa után kezdődik az előszezon, így ők valószínűleg a Gamper-kupán, augusztus 15-én léphetnek először pályára.