Mindenki a fedélzeten

Immáron teljes a keret | A túráról hazatérő csapattagok nem edzettek

Az utolsó válogatott kontingens is visszatért, és bekapcsolódott a felkészülésbe, miután Iván Rakitic, Yerry Mina, Thomas Vermaelen, Luis Suárez, Philippe Coutinho és Samuel Umtiti is edzésre jelentkeztek a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzőközpontban hétfőn délelőtt. 

Amint arról már beszámoltunk, Messi, Jordi Alba, Busquets és Piqué a múlt héten kezdték el a felkészülést az új idényre Barcelonában, és lévén, hogy nem utaztak el a csapat túrájára, fiatalokkal egészültek ki a tréningen során.

Erre azonban már nincs szükség, ugyanis megérkezett az újabb csoport, akik a nyári világbajnokságon vettek részt, ezért pedig extra szabadságot kaptak a klubtól. Rakitic, Mina, Vermaelen, Luis Suárez, Coutinho és Umtiti is csatlakoztak tehát hétfő délelőtt a fent említett négyeshez, illetve velük dolgozott még Sergi Samper, Marc-André ter Stegen és Ousmane Dembélé is. Samper éppen egy sérülésen van túl, ter Stegen csak a tengerentúli túra egy részén volt jelen, míg Dembélé szombaton edzett először a társakkal még az Egyesült Államokban. Ami a sérült Carles Aleñát illeti, a saját nevelés folytatta a rehabilitációját.

Amint az ismeretes, a hétvégén jön az első tétmeccs, amikor is a Barça a Sevilla ellen fog megmérkőzni a Spanyol Szuperkupáért Marokkóban.