Orvosi vizsgálatok és dupla edzések Flick első hetében a Barçánál

A Barcelona most szerdán kevés első csapatban szereplő játékossal, sok fiatallal és egy már körvonalazódó tervvel vág neki az első napoknak.

A Barcelona új projektje Hansi Flick irányításával szerdán délelőtt indul, ugyanis ebben időpontban kezdődik az előszezon, amelynek célja, hogy a csapat a legjobb körülmények között készüljön fel az augusztus 17-i, Valencia elleni idegenbeli bajnoki nyitányra. Mivel az Európa-bajnokság és a Copa América küzdelmei még mindig zajlanak, a német edző a sérültek és annak tudatában, hogy eddig még nem érkezett erősítés, rengeteg fiatal játékossal vág neki ezeknek a heteknek, olyanokkal, akik nem biztos, hogy ősszel is az első csapat dinamikájában maradnak.

Hansi Flick a napokban az FC Barcelona edzőközpontjában Decóval együtt befejezte az előszezon és a csapat tervezését, és tájékozódott a klub által jelenleg nyitott tárgyalások állásáról, amíg hivatalosan meg nem erősítik, hogy az 1:1 szabály értelmében normálisan léphet fel az átigazolási piacon. Ezt a Barça prioritásként tűzte ki, hogy ne veszélyeztesse a csapat megerősítésének esélyeit.

A munka első napjai szokás szerint a hagyományos orvosi vizsgálatokkal kezdődnek, hogy ellenőrizzék, minden játékos tökéletes fizikai állapotban érkezett-e. A vizsgálatokra szerda és csütörtök között, délelőtt kerül sor, mivel az első edzéseket délutánra tervezik. Az első dupla tréninget pénteken tartják, míg szombaton csak délelőtt edz az első csapat. Vasárnap újabb dupla tréning lesz, amivel összesen hét edzéssel zárul a hét.

Várhatóan ezekben az első napokban intenzíven dolgoznak majd a fizikai aspektuson. Szükséges, hogy a csapat elkezdjen jó fizikai formába kerülni, és nem szabad elfelejteni, Laporta ragaszkodott ahhoz, hogy ezen a téren javulni kell. Ez a kritika nem tetszett az előző edzői stábnak, akik saját adataikkal cáfolták az elnök szavait. Mindenesetre az, hogy fizikailag felkészültebb legyen a Barça, mint a tavalyi szezonban, az a kérés, amit Laporta a vezetőségnek és a Hansi Flick által vezetett új edzői stábnak is megfogalmazott. Rengeteg személyi változás is történt pont emiatt a klubnál.

Az előszezont a csapat július 28-ig Barcelonában tölti, amikor is az első csapat az Egyesült Államokba utazik, hogy megkezdje az első három barátságos mérkőzéssel egybekötött amerikai túráját a Manchester City, a Real Madrid és az AC Milan ellen.

***