Most tehetnek a jó szezonért: Sevilla – Barça kupadöntő

Zsinórban a negyedik Kupagyőzelemért mennek

A Barcelona szezonja tökéletes nem lehet azt követően, hogy a BL-ből idejekorán egy nálánál gyengébb csapat ellen kiesett, de javítani még sokat lehet az idényen, hiszen két trófea még elérhető. Ezek közül is a nehezebben megszerezhető most már a Kupa, melyért szombaton későn este le kell győzni a Sevillát.

A Liga ugyanis nagyon-nagyon közel áll már a Barcelonához, olyannyira, hogy ha a következő hétvégén sikerül győzni a Deportivo otthonában, úgy máris bajnok lenne a katalán csapat. És ha az nem is sikerül, akadna még jó néhány bajnoki, amelyeken mindössze 3 pontot kellene már összegyűjteni.

A Kupadöntő azonban nem ilyen. Ahogy a BL-ben sem volt, itt sem lesz második esély. Most, ezen a meccsen kell nagyot játszani, nem szabad utólag keseregni. A Sevilla ellen pedig biztosan nem lesz elég a közepes teljesítmény: számukra ez az idény meccse, még akkor is, ha a BL-ben ők is eljutottak a legjobb 8 közé, ami számukra kiugró eredmény volt.

A Sevillát egy pillanatra nem szabad lebecsülni és nem lehet a Ligában mutatott szerényebb teljesítménye alapján megítélni. Tény, hogy a bajnokságban a Sevilla nem volt kiegyensúlyozott, és jelenleg csak a 7. helyen áll, magyarán jövőre nem lesz kaland a Bajnokok Ligájában. De a Kupában ott vannak a döntőben, a Barcelona ellen éppen a Ligában mutatták meg néhány héttel ezelőtt hazai pályán, hogy ha jó napjuk van, bárkit meg tudnak verni – ez csak Messi miatt nem sikerült -, és erről a Man. Utd. is tudna mesélni, melyet Angliában győztek le és ejtettek ki Banegáék.

Egy szó mint száz, a Barcelonának csúcson kell futnia, kezdeményeznie kell és a saját játékával lehetőség szerint minél kevesebb esélyt kell adnia a fehér mezeseknek. Ami a Barcelona kezdőcsapatát illeti, visszatér sérülése után Busquets és Rakitic is, a védelembe Piqué, Alba, Umtiti és Sergi Roberto. A középpályán együtt irányíthat Coutinho és Iniesta, a támadók személye sem kérdéses.

A Sevillánál kérdés, hogy Muriel vagy Ben Yedder lesz a középcsatár, de mindketten képesek extra produkciókra, úgyhogy barcelonai szempontból ez sokat nem változtat a hozzáálláson.

A Barcelona az elmúlt három évben megnyerte a Kupát, most nyerhet zsinórban negyedszer is.

Sevilla FC – FC Barcelona
Spanyol Király Kupa, döntő
Madrid, Wanda Metropolitano
21.30
Vezeti: Gil Manzano
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1

Sevilla: David Soria, Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Banega, N’Zonzi, Sarabia, Franco Vázquez, Nolito – Ben Yedder.

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Umtiti, Piqué, Alba – Busquets, Rakitic, Coutinho, Iniesta – Suárez és Messi.